Mainos
Mainos

Juha Sipila

Nettivieras

Nokian erikoinen palkitsemisfarssi

Ikävät Nokiaan liittyvät uutiset jatkuvat päivästä toiseen. Jo matkapuhelintoimintojen myynti ihmetytti suomalaisia, mutta viime päivinä vellonut palkitsemiskohu vielä enemmän. Nokian matkapuhelinten myyntiin liittyvä palkitseminen ei täytä missään suhteessa yleisen hyväksynnän eikä oikeudenmukaisuuden kriteerejä.

Erikoisen lisäsävyn järjestelyyn tuo se, että palkkion maksaa osin myytävä yhtiö ja osin ostaja. Tämä on hyvin poikkeuksellista. Muista vastaavista järjestelyistä en ole koskaan kuullut.

Minun mielestäni suuriin optioihin pitäisi sisältyä myös suuri taloudellinen riski. Vetoan tässä taloudellisessa tilanteessa yritysten hallituksiin ja omistajiin kohtuullisuuden lisäksi suosimaan osakkeiden ostamiseen perustuvia kannustinjärjestelmiä, joissa on sisällä aito yrittäjyyden riskielementti. Palkitseminen saa paremman hyväksynnän koko henkilöstön näkökulmasta, kun palkkioon sisältyy riski.

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme