Mainos
Mainos

10-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneen yliajon tutkinta alussa – ”Poliisillekin tapauksena pysäyttävä"

Oulun Haukiputaalla tapahtuneen yliajon tutkinta on vielä alkuvaiheessa. 10-vuotias tyttö kuoli eilen jäätyään linja-auton alle.

Lapsi oli liikkeellä polkupyörällä Kiiminkijoentiellä matkalla vierailemaan ystävänsä luo, kun samaan suuntaan kulkeva bussi töytäisi häntä. Tyttö oli kääntynyt yllättäen linja-auton eteen. Sää oli onnettomuushetkellä hyvä eikä linja-autossa ollut lehtitietojen mukaan onnettomuushetkellä matkustajia.

Oulun poliisin tutkivan yksikön johtaja rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, että poliisi pyrkii kuulemaan tänään linja-auton kuljettajaa. Poliisi myös selvittää, oliko tapahtumalla silminnäkijöitä. Tapahtumapaikan tekninen tutkinta on saatu valmiiksi. Rikosnimikkeinä tapauksessa ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

– Kyseessä on hyvin vakava tapaus, ja poliisi pyrkii mahdollisimman nopeasti selvittämään tarkoin tapahtumien kulun ja onnettomuuteen johtaneet syyt, Kiiskinen kertoo.

Ilmapiiri poliisissakin vakava

Kiiskinen kuvailee tapausta hyvin surulliseksi ja raskaaksi.

– Totta kai tämä on poliisillekin tapauksena pysäyttävä ja ilmapiiri on poliisissa tapauksen tiimoilla vakava.

Poliisi selvittää tämän kaltaisissa tilanteissa osaltaan, ovatko omaiset saaneet tarvitsemaansa apua ja tukea. Tarvittaessa poliisi auttaa avun saamisessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme