Mainos
Mainos

15-vuotiaan raiskaus Ylöjärvellä: Epäillyt pojat haettiin kesken koulupäivän

Poliisi katkoo huhuilta siipiä tapauksessa, jossa 14- ja 15-vuotiaita poikia epäillään 15-vuotiaan tytön raiskauksesta Ylöjärvellä.

Rikoskomisario Erkki Walinen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että poliisi haki epäillyt eilen koulusta kesken päivän, mutta ei käsiraudoissa, kuten on väitetty.

– Heidät haettiin koulusta eilen aamupäivällä, mutta ei käsiraudoissa.

Poliisi ei ota kantaa tunsivatko uhri ja epäillyt toisensa.

– Se selvitetään tutkinnan aikana miten hyvin he tunsivat toisensa.

Walinen on kaiken kaikkiaan vaitonainen tapahtumien kulusta sekä tutkinnasta, koska epäillyt ovat alaikäisiä. Hän sanoo kertovansa asiasta julkisuuteen kuitenkin jonkin verran muun muassa siksi, että asiasta liikkuu paljon huhuja. 

– Tapahtuneesta liikkuu hurjia huhuja, joita en kuitenkaan halua julkisuudessa toistaa. Emme lähde muutenkaan revittelemään asiaa, ettei uhrille tule lisäpaineita. Hän on tarpeeksi kokenut jo tässä.

Asunnon aikuisella haltijalla ei rikostaustaa

lmoituksen mukaan 15-vuotias raiskattiin Soppeenmäen Koulutiellä sijainneessa yksityisasunnossa, jonka haltija on vuonna 1962 syntynyt mies. 

Walisen mukaan mukaan vuonna 1962 syntyneellä miehellä ei ole rikostaustaa.

– Tässä vaiheessa emme tutkinnallisista syistä kommentoi häneen liittyviä asioita sen enempää, mutta poliisin tiedossa ei ole aiempaa rikostaustaa, sanoo Walinen.

Walinen sanoo tapauksen olevan poikkeuksellinen epäiltyjen nuoren iän vuoksi.

– Hyvin harvoin sattuu kohdalle, että näin nuoria on syytä epäillä tämäntyyppisestä toiminnasta.

Esitutkinta valmistuu kevään aikana.

– Lähiaikoina tekijät luovutetaan lastensuojeluviranomaisille, ja he päättävät mitä heille tapahtuu, Walinen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme