Mainos
Mainos

25-vuotiasta miestä epäillään yli 30 lapsen hyväksikäytöistä

Helsingin poliisi epäilee Etelä-Suomessa asuvaa 25-miestä kymmenien lasten hyväksikäytöistä.

Rikokset ovat tapahtuneet internetin välityksellä. Poliisi on saanut selvitetyksi 32, iältään 9-14-vuotiaan, lapsen henkilöllisyyden.

– Mies on tutustunut uhreihin lasten käyttämien sivustojen kautta. On mahdollista, että uhreja on enemmänkin, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju sanoo MTV Uutisille. 

Jutun tutkinta alkoi keväällä 2014. Mies vangittiin viime syksynä, ja hän on siitä lähtien ollut tutkintavankina. Esitutkinnassa mies kertoi toiminnan alkaneen vuonna 2013.

– Aikuinen huomasi lapsensa puhelimessa olevan materiaalia, jota siellä ei kuuluisi olla. 

Koskenmäki-Karaharju toivookin, että aikuiset ja lapset kävisivät läpi yhteiset ohjeet internetin käytössä. 

– Eli miten lapsen tulee toimia, jos yhteydenottoja tulee ja olla ylipäänsä kiinnostunut siitä, millä sivustoilla lapsi käy. 

Miestä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä ja lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta.

Koskenmäki-Karaharjun mukaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistö täyttyy, jos käydään alaikäisen kanssa seksuaalissävytteisellä sivustolla, lähetetään lapselle seksuaalissävytteisiä kuvia tai pyydetään niitä lapselta. 

Juttu siirtyy tällä viikolla syyttäjälle syyteharkintaa varteen. 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme