Mainos
Mainos

Poliisin ylinopeusvalvonnasta jättisaalis – tuhannet kärähtivät, tiedottaminenkaan ei hillinnyt

Vuorokauden mittaisessa nopeusvalvontamaratonissa tavoitettiin yhteensä 4 800 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa, kertoo Poliisihallitus.

Vuosi sitten ylinopeutta vastaavassa valvonnassa ajoi 4 400 kuljettajaa. Eilen aamukuudelta alkanut tehovalvonta päättyi vastaavaan aikaan tänään. Valvonta suoritettiin yhtä aikaa yli 20 Euroopan maassa.

Ylinopeutta ajaneiden määrän lisäys johtuu Poliisihallituksen poliisitarkastajan Kari Onnisen mukaan lähinnä automaattivalvonnalla todetuista ylinopeuksista, koska valvontakameroita oli nyt käytössä enemmän kuin viime vuonna (tänä vuonna 70, viime vuonna 62).

– Noin 4 800 kiinnijäänyttä kuljettajaa osoittaa, että nopeusvalvonnalle on edelleenkin olemassa selkeä tarve. Poikkeuksellisen laaja ja runsas tiedottaminenkaan ei hillinnyt kaikkien kaasujalkaa, Onninen sanoo.

Onnisen mukaan tilanne ei kuitenkaan ole pelkästään synkkä, sillä valvonnan tuntimäärään suhteutettuna ylinopeutta ajaneiden määrä on laskenut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme