Mainos
Mainos

45-vuotias mies vankilaan - raiskasi lapsen kymmeniä kertoja

Espoon käräjäoikeus langetti 45-vuotiaalle espoolaismiehelle viiden vuoden vankeustuomion kymmenistä, samaan tyttöön kohdistuneista raiskauksista sekä törkeästä lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöistä.

Uhri oli 11-12-vuotias.

Teot tapahtuivat vuoden aikana kesäkuusta 2011 kesäkuuhun 2012. Teot toistuivat samankaltaisina viikoittain tai jopa useita kertoja viikossa ja ajoittain lähes päivittäin.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan tyttö ei ensimmäisellä kerralla ymmärtänyt mistä on ollut kysymys, eikä sen vuoksi kyennyt tekemään mitään. Myöhemmin hän oli lamaantunut ja alistui odottaen asian olevan ohi mahdollisimman pian.

Mies oli kiistänyt teot oikeudessa.

Erityistä vahinkoa

Käräjäoikeus totesi, että kymmenet raiskaukset ovat olleet omiaan aiheuttamaan lapselle erityistä vahinkoa. Käräjäoikeuden mukaan mies käytti hyväkseen erityistä luottamusta ja uhrin riippuvaisuutta.

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan tytölle kaikkiaan 60000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä ja psyykkisen tilan häiriintymisestä.

Mies määrättiin vangittavaksi.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä, koska sitä kautta uhri voisi paljastua. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme