Mainos
Mainos

61-vuotias käytti hyväkseen pikkulapsia – hovioikeudesta neljän vuoden tuomio

Vaasan hovioikeus on tuominnut 61-vuotiaan miehen neljäksi vuodeksi vankeuteen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies oli käyttänyt tekoaikaan 2–3-vuotiasta ja 5–7-vuotiasta lasta hyväkseen useamman vuoden ajan. Hän oli kosketellut lasten suokupuolielimiä ja saanut heidät koskettelemaan itseään.

Toisen lapsen kohdalla hovioikeus katsoi näytetyksi myös sukupuoliyhteyden. Siitä oikeus ei saanut varmuutta, oliko mies ollut sukupuoliyhteydessä myös toisen lapsen kanssa.

Hovioikeus tuomitsi miehen neljän vuoden vankeusrangaistukseen, samoin kuin aikanaan käräjäoikeus. Tuomioissa oli kuitenkin pieniä eroja.

Hovioikeus, toisin kuin käräjäoikeus, ei katsonut sukupuoliyhteyttä toisen lapsen kanssa todistetuksi. Siten tuomio olisi voinut lieventyä.

Käräjäoikeus oli kuitenkin katsonut, että miehen aiempi tuomio samantyyppisistä seksuaalirikoksista lievensi nyt annettua rangaistusta. Hovioikeuden mielestä aiempi tuomio ei kuitenkaan voinut olla rangaistusta alentava tekijä, koska tekoja ei olisi voinut käsitellä samassa yhteydessä.

Siten hovioikeus pysytti rangaistuksen ennallaan, vaikka toinen syytekohta osittain hylättiinkin.

Hovioikeus piti neljää vuotta oikeudenmukaisena seuraamuksena, sillä rikokset ovat olleet uhreina olleille lapsille erittäin vahingollisia muun muassa psyykkisesti. Lisäksi tekomuoto on ollut varsin törkeä, tekokertoja on ollut useita ja ne ovat sijoittuneet pitkälle ajanjaksolle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme