Mainos
Mainos

7-vuotiaan Aatun yliajosta syytetty ei puhunut onnettomuushetkellä puhelimessa

7-vuotiaan Aatu Kuosmasen yliajosta Kuopiossa syytetty ei puhunut onnettomuushetkellä puhelimessa. 

Poliisin tapauksesta julkistaman esitutkintamateriaan perusteella oli ymmärrettävissä, että yliajosta syytetty 63-vuotias mies olisi puhunut onnettomuushetkellä puhelimessa. Miehen työnjohtaja kertoi poliisikuulusteluissa soittaneensa syytetylle minuutin ja 44 sekuntia kestäneen puhelun joka, alkoi poliisin esitutkinnassa saamien tietojen perusteella kello 13.33.32.

Esitutkintamateriaalin perusteella hätäkeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 13.35.

Tapauksen syyttäjä kommentoi poliisin tietoja aiemmin ja totesi, että puhelun ajankohtaa ei oltu varmistettu, vaan poliisi oli saanut puhelun ajankohdan tietoonsa ilmeisesti syytetyn puhelinta tutkimalla.

Syytetyn avustaja kertoo olleensa yhteydessä tapauksen tutkijaan sen jälkeen, kun spekulaatio puhelun ajankohdasta alkoi.

– Tutkija selvitti tutkinnassa saatuja puhelutietoja ja ilmeni, että syytetyn käyttämän puhelimen kellonaika on ollut yli neljä minuuttia edellä niin sanottua reaaliaikaa ja hätäkeskuspuhelunkin ilmoitusaika on ollut vielä noin kaksi minuuttia liian aikainen.

Avustajan mukaan syytetty oli työnjohtajansa kanssa puhelimessa ennen ajomatkaa onnettomuuspaikalle. 

Syyttäjän mukaan tiedolla ei ole merkitystä oikeuskäsittelyn kannalta sillä tapauksen pääkäsittely on jo takana, eikä syytteessä puhuta mahdollisesta puhelusta mitään.

– Asia ei ole syyttäjän kannalta muutenkaan relevantti, sillä siitä ei puhuta mitään teonkuvauksessa. Tapauksen pääkäsittely on jo istuttu ja ratkaisu annetaan perjantaina. Poliisi toimittaa asiasta kuitenkin asianosaisille lisäpöytäkirjan, sillä spekulaatiota puhelun ajankohdasta on ollut, syyttäjä Heikki Ylisirniö kertoo.

Syyttäjä vaatii kuljettajalle vähintään 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuopion käräjäoikeus antaa ratkaisunsa tapauksessa tämän viikon perjantaina.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme