Mainos
Mainos

8-vuotias pahoinpideltiin koulumatkalla – isommat kaatoivat maahan ja löivät vatsaan

Poliisi, sosiaaliviranomaiset ja koulu selvittävät tapausta, jossa kolme tuntematonta, reilusti vanhempaa poikaa hyökkäsi yllättäen 8-vuotiaan pojan kimppuun Janakkalassa Kanta-Hämeessä. Tapaus sattui toissapäivänä puolenpäivän jälkeen.

Poika oli palaamassa koulusta kotiin, kun teonkuvauksen mukaan kolme isompaa poikaa kaatoi hänet maahan. Tämän jälkeen poikaa lyötiin vatsaan useita kertoja.

Tutkinnanjohtaja Ari Pullinen Hämeen poliisista kertoo, että tapaus meni ankkuri-tiimin tutkintaan pahoinpitelynä. Ankkuri-tiimiin kuuluu poliisin ohella sosiaaliviranomaisia.

– Poliisi pyrkii selvittämään tekijöiden henkilöllisyyden, Pullinen sanoo.

"Poika ei enää uskalla kulkea koulumatkoja yksin"

Pahoinpidellyn pojan äiti kertoo MTV:lle, että poika voi tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvin.

– Fyysisiä vammoja ei ole, mutta henkinen trauma, se millaisia pelkoja tapaus herättää, sitä ei voi missään mitata. Eilen hän itki kotona ja sanoi, ettei enää uskalla kulkea koulumatkoja yksin.

Asiaa on käsitelty pahoinpidellyn pojan koulussa. Pahoinpitelijöiden henkilöllisyys ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta ilmeisesti he eivät ole saman koulun oppilaita.

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, mutta vahingonkorvausvastuuta ikä ei poista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme