Mainos
Mainos

85-vuotias kuski toikkaroi hengenvaarallisesti Helsingissä

Seikkailunsa aikana 85-vuotias kuljettaja muun muassa ajoi vastaantulevien kaistalla, välkytteli vilkkuja miten sattuu, körötteli kaistojen keskellä eikä välittänyt suojateistä.

Poliisille kuljettajasta ilmoituksen tehneen henkilön kertomuksen mukaan mies oli körötellyt 30-50 kilometrin tuntivauhtia. Helsingissä Vuosaaressa Vuotiellä kuljettaja oli ajanut yllättäen vastaantulevien kaistalle. Hetkeä myöhemmin auto palasi oman puolen kaistoille, tosin keskellä kahta kaistaa niin, että takana tulevat päässeet autosta ohi.

Kaistojen välillä poikkelehtiessaan kuljettaja oli näyttänyt vilkkua milloin minnekin suuntaan, kuitenkaan minnekään kääntymättä. Kuljettaja jätti muun liikenteen lisäksi huomioimatta suojatiet. Silminnäkijän mukaan yhtä suojatietä oli ylittämässä perhe, jonka vanhemmat joutuivat kuitenkin vetämään lapsensa pois iäkkään autoilijan tieltä.

Poliisin osalta tehtävä alkoi, kun se sai lauantaina alkuillasta ilmoituksen epävarmasti ajavasta ja vaaratilanteita aiheuttavasta autosta Helsingin Vuosaaresta Vuotieltä. Poliisi tavoitti auton hetkeä myöhemmin. Poliisin havaintojen mukaan auto ei meinannut päästä liikkeelle liikennevaloista ja meinasi törmätä viereisellä kaistalla oleviin autoihin.

Lopulta poliisi sai pysäytettyä vaarallisen kuskin. Auton omistajaksi tunnustautunut 85-vuotias mies kertoi olleensa matkalla kotiinsa Vuosaareen, mutta ei osannut selittää sitä, miksi oli esimerkiksi ajanut vastaantulevien kaistalla. Mies kertoi poliisille, että pimeyden vuoksi hän ei ollut tunnistanut ympäristöään kunnolla.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme