Mainos
Mainos

Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittaja epäilee Jyväskylän puukotuksesta yhtä ryhmää

Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittaja Mikael Brunila uskoo tietävänsä, mikä järjestö oli Jyväskylässä kirjastossa tehdyn puukotuksen takana.

Yhtä henkilöä puukotettiin keskiviikkona kirjaan liittyvässä esittely- ja keskustelutilaisuudessa.

– Olen suhteellisen varma siitä, että se on uusnatsijärjestö nimeltä Suomen vastarintaliike, joka on käytännössä ollut vastuussa kaikista merkittävistä kokoontumisvapauteen tai ihmisten fyysiseen koskemattomuuteen liittyvistä uhista tai välikohtauksista, mitä Suomessa on tapahtunut parin vuoden aikana, Brunila kertoo Huomenta Suomessa.

– Tämän saman liikkeen jäsenet ovet iskeneet Helsingin Pride -marssiiin kesällä 2010 ja Kokoomuksen vaalitilaisuuteen Oulussa talvella 2011. He kaasuttivat tämän meidän kirjan yhtä kirjoittajaa Dan Koivulaaksoa Oulussa nyt viime kesänä, ja iskivät nyt tänne Jyväskylään.

Brunilan mukaan myös järjestön yksittäiset jäsenet ovat olleet vastuussa vakavimmista maahanmuuttajiin kohdistuneista väkivaltarikoksista, jotka ovat sattuneet pääkaupunkiseudulla viimeisten vuosien aikana.

Brunilan mukaan puhe ääriliikkeistä Suomessa on harhaanjohtavaa.

– On kyse nimenomaan äärioikeistosta, joka on viime vuosina aiheuttanut nämä ongelmat. Kun puhutaan ääriliikkeistä monikossa, niin mielestäni mennään vähän ongelman ohi, tavallaan epäpolitisoidaan se. Tässä on kyse kuitenkin poliittisesta liikkeestä, joka ajaa tiettyjä tavoitteita.

(MTV3)

Katso kirjailija Mikael Brunilan haastattelu: (Huomenta Suomi 1.2.2013)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme