Mainos
Mainos

Äärioikeistolaiselle vaaditaan tuntuvia sakkoja laittomasta rekisteristä

Jyväskylän kirjastopuukotukseen liittyvän henkilörekisteririkoksen käsittely on alkanut Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii syytetylle tuntuvaa sakkorangaistusta, vähintään 50 päiväsakkoa. 

Syytteen mukaan syytetty on luonut laittoman henkilörekisterin, joka sisältää muun muassa tietoja ihmisten etnisestä taustasta ja poliittisista mielipiteistä. Tiedostoja on kaikkiaan yli 300. Niistä 279 liittyy syytteen mukaan tunnistettaviin henkilöihin. He ovat jutussa asianomistajina. Istunto on parhaillaan meneillään.  

Itse kirjastopuukotuksesta oikeus antoi tuomiot tammikuussa. Puukottaja sai vuoden ja kuusi kuukautta ehdollista vankeutta. Hän on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen. Kolme muuta miestä tuomittiin sakkoihin.   

Puukotukseen kärjistynyt tilanne sattui tammikuussa 2013 Jyväskylän kirjastossa. Kolme miestä pyrki sisään Äärioikeisto Suomessa -kirjaa käsitelleeseen keskustelutilaisuuteen. Kaksi tilaisuuden järjestäneen  yhdistyksen edustajaa esti heidän pääsynsä saliin.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot