Mainos
Mainos

Äärioikeistolaisesta musiikista pidätetty kouvolalainen vapaaksi

Poliisi on päästänyt vapaaksi kouvolalaismiehen, joka on ollut pidätettynä laittoman äärioikeistolaisen white power -musiikin levittämisestä.

Kouvolan poliisin mukaan 42-vuotias mies on kuulusteluissa kertonut myyntitoiminnastaan riittävällä tarkkuudella eikä pidätettynä pitäminen ole enää tutkinnan kannalta välttämätöntä. Mies myöntää myyneensä cd-levyjä kotimaahan ja ulkomaille.

Miestä epäillään osallisuudesta white power -musiikkia sisältävien cd-levyjen välittämiseen sekä Suomeen että ulkomaille. Tutkinnassa ei ole poliisin mukaan ilmennyt, että tapaukseen liittyisi useampia henkilöitä Kouvolan seudulta.

Suomen poliisi on mukana tutkimassa kansainvälistä äärioikeistolaista verkostoa, jonka epäillään rahoittaneen, tuottaneen ja myyneen netin kautta white power -musiikkia. Poliisin mukaan laulujen teksteissä uhataan, panetellaan ja solvataan rodullisia ja uskonnollisia ryhmiä. Tutkinta sai alkunsa Saksasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme