Mainos
Mainos

Aarnio aikoo ilmoittautua vankilaan vielä tänään

Entinen Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio aikoo valittaa saamastaan huumerikostuomiosta.

Helsingin käräjoikeus tuomitsi Aarnion 10 vuoden vankeuteen useista törkeistä huumausainerikoksista ja virkarikoksista. Oikeuden mukaan Aarnio oli Pasilan mies, joka ohjaili hasistynnyreitä Suomeen junailleen huumeliigan toimintaa vuosina 2011-2012.

Puolustusasianaja Riitta Leppiniemi sanoo MTV:lle, ettei oikeus ymmärtänyt miten huumepoliisi toimii.

– Se, että huumerikossyytteet on hyväksytty, on tietenkin suuri pettymys. Aarnio on todennut koko ajan ja toteaa edelleenkin, että tämä toiminta on liittynyt työhön.

– Hänen kantansa tähän on se, että käräjäoikeus ei tässä valitettavasti ole ymmärtänyt tietolähdetoiminnan merkitystä ja sitä, miten tietolähdetoimintaa on Helsingin huumerikosyksikössä hoidettu.

Leppiniemen mukaan Aarnio aikoo ilmoittautua Vantaan vankilaan vielä tänään.

Aarnio on nyt tuomittu yhteensä 13 vuoden vankeuteen, sillä oikeus otti huomioon Aarnion Trevoc-haarassa aiemmin saaman kolmen vuoden vankeustuomion.

Syyttäjät: Käräjäoikeudelta perusteellista työtä

Myös jutun syyttäjät kertovat olevansa tyytyväisiä tuomioon.

– Ensivilkaisulla näyttää, että hyvin perusteellista työtä on käräjoikeus tehnyt tätä tuomiota kirjoittaessa, kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen toteaa MTV:lle.

Osa syytteistä meni myös nurin, ja syyttäjät pohtivatkin lähipäivinä, aikovatko he valittaa tuomiosta tältä osin.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme