Mainos

Aarnio ei osaa sanoa, miten puhelimet päätyivät lasketteluhanskan, mattorullan ja lakanan sisälle

Syyttäjä kysyi tänään hovioikeudessa Jari Aarniolta, miksi poliisin puhelimia on löytynyt tämän autotalleista muun muassa mattorullan ja lakanan sisältä. Lisäksi pinkki puhelin löytyi syyttäjän mukaan lasketteluhanskan sisältä.

– Miten se meni lasketteluhanskaan?, kysyi syyttäjä Pihla Keto-Huovinen.

Aarnio ei osannut sanoa tarkkaa syytä, miksi puhelimet olivat tällaisissa paikoissa. Hänen mukaansa puhelimet ovat mahdollisesti joutuneet hänen autotalliinsa, kun huumepoliisi joutui muuttamaan väistötiloihin remontin takia.

Helsingin hovioikeudessa käsitellään tänään niin sanotun Pasilan miehen puhelimia, joilla Aarnio oli käräjätuomion mukaan yhteydessä rikoskumppaneihinsa.

Aarnion mukaan puhelimet olivat huumepoliisin yhteyspuhelimia, joilla olisi pidetty yhteyttä tietolähteisiin. Hän on kiistänyt olleensa puhelinten pääasiallinen haltija.

Aarnio on tänään korostanut sitä, että puhelimia oli paljon ja niitä käyttivät useat eri tutkijat.

Syyttäjä kysyi Aarniolta muun muassa puhelinten säilytyksestä. Aarniolta tiedusteltiin syytä säilyttää niitä poliisin piilokonttorissa Pasilassa ja autoissa. Aarnion mukaan puhelimien säilytyksestä vastasivat tutkijat.

– He osaavat kertoa tarkemmin, se on ollut heidän valintansa.

Syyttäjä ihmetteli, eikö tietolähdepuhelinten säilyttäminen autoissa ole vaarallista, jos autoihin esimerkiksi murtaudutaan.

– Aina voi ajatella, että voi tapahtua sitä ja tätä, Aarnio totesi.

Syyttäjä: Miksi kulkulupaa ei käytetty Aarnion ollessa pois töistä?

Oikeudenkäynnissä palattiin tänään käsittelemään myös kulkulupaan liittyviä tietoja, jotka tulivat esiin uudessa lisätutkinnassa. Syyttäjä on katsonut, että kulkuluvan tiedot kytkevät Aarnion yhä tiiviimmin Pasilan miehen puhelinten käyttäjäksi.

Aarnion mukaan kyseinen kulkulupa ei ole hänen omansa, vaan se oli poliisien yleisessä käytössä. Samassa nipussa olevalla avaimella on puolustuksen mukaan päässyt kulkemaan muun muassa teknisiin tiloihin.

Syyttäjä ihmetteli tänään sitä, että jos kulkulupa kerran oli yleisessä käytössä, miksi sitä ei käytetty Aarnion ollessa esimerkiksi lomalla, kun taas Aarnion ollessa töissä se oli käytössä koko ajan.

Aarnion mukaan syynä on se, että hän lukitsi kaappinsa aina lähtiessään pidemmäksi aikaa pois. Tällöin käytettiin hänen mukaansa toista yleisavainta, joka oli "vääpelillä", eli poliisilla, jonka tehtävänä oli vastata esimerkiksi avainten hallinnoinnista.

– Kun olen ollut pitkään pois, olen lukinnut kaapit. Vääpelillä oli erilliset avaimet.

Aarnio tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio vaatii hovissa kaikkien syytteidensä hylkäämistä. 


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot