Mainos
Mainos

Aarnio-istunnossa merkillinen kuittiepisodi - paljastiko ristiriidan?

Aarnio-vyyhdissä puitiin iltapäivällä erikoista kuittiepisodia. Syyttäjien mukaan se osoittaa ristiriidan huumepoliisien kertomuksissa tietolähdepuhelinten hankinnoista.

Kuitti nivoutuu yhden Pasilan miehen käytössä olleen puhelimen hankintaan. Laitteella oli pidetty syksyllä 2011 yhteyttä UB-pomo Keijo Vilhuseen.

Syyttäjien käsityksen mukaan puhelin oli huumekauppaa johtaneen Jari Aarnion käytössä. Aarnion puolustuksen mukaan laite oli huumepoliisin operaatiopuhelimia.

Jutussa syytetyt huumepoliisit ovat kertoneet kuinka tiedustelupuhelimia - usein halpoja nokialaisia prepaid-liittymällä - ostettiin käteisellä eri liikkeistä. Rahat he kertoivat aina nostaneensa pankkiautomaatista huumepoliisin luottokortilla.

Jari Aarnio on kiistänyt hankkineensa itse yhtään puhelinta.

Tiistaina iltapäivällä salissa puitiin yhden puhelimen hankintaa.

Kaksi satasta ja kaksikymppinen?

Siinä oli ostettu Siltasaarenkadun DNA-kaupasta syyskuussa 2011 kolme Nokian puhelinta, jotka maksoivat 164 euroa.

Puhelimet oli maksettu käteisellä. Kassaan oli lyöty 220 euroa, josta oli annettu vaihtorahaa 56 euroa.

- Automaateista ei saa kuin 50 euron seteleitä ja kaksikymppisiä, syyttäjä Mikko Männikkö  sanoi. - Jos on ollut niitä käytössä, niin ei ole voitu antaa kahta satasta.

Männikkö päätteli kuitin summista, että puhelimet on maksettu kahden sadan euron setelillä - tai kaksisatasella - ja kaksikymppinen on annettu päälle, jotta ostaja saisi viisikymppisen takaisin.

- Eihän tuosta selviä, että on käytetty satasia, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi naurahti.

- Selviää, jos ajattelee, Männikkö vastasi. Jos kyse olisi ollut automaatti-seteleistä, myyjälle olisi annettu kolme viisikymppistä ja yksi kaksikymppinen.

Syyttäjien käsityksen mukaan satasilla maksaminen osoittaisi osaltaan sitä, ettei kyse ole huumepoliisin operaatiopuhelimesta, vaan Pasilan miehen puhelimesta.

Salissa kuultu rikosylikonstaapeli ei osannut sanoa tähän mitään. - Olen nostanut automaatista rahaa, joilla on ostettu puhelimia.

- Ei tuosta voi päätellä mitään, Leppiniemi totesi lopuksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme