Mainos
Mainos

Aarnio jäi mieluummin vankilaan kuin tuli hovioikeuteen – poissaolo syyttäjille yllätys

Huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio ei saapunut paikalle, kun hänen huumejuttunsa käsittely alkoi Helsingin hovioikeudessa.

Syyttäjille poissaolo oli yllätys. – En tiedä syytä, syyttäjä Pihla Keto-Huovinen sanoi.

Käräjäoikeuden noin 130 päivän käsittelyn aikana Aarnio oli poissa oikeussalista vain yhden päivän.

Aarnion avustaja Riitta Leppiniemi sanoi, ettei oikeus velvoittanut Aarniota paikalle. – Hän ei ole täällä tänään, Leppiniemi sanoi.

Asianajajan mukaan syyttäjien asiaesittely on jo kerran kuultu ja Aarnio jäi Vantaan vankilaan. - Torstaina hän on paikalla.

Salissa oli aamulla vain kaksi jutun vajaasta kymmenestä syytetystä. Toinen heistä oli ex-jengipomo Keijo Vilhunen.

Asiaesittely alkoi puhelimista

Massiivisen jutun käsittely saatiin tiistaina alkuun syyttäjien asiaesittelyllä, jossa syyttäjät käyvät jutun pääpiirteittäin läpi.

- Syyttäjän käsitys on, että Jari Aarnio oli Pasilan mies, syyttäjä Keto-Huovinen sanoi avauspuheenvuorossaan. – Yksittäisen puhelintiedon voisi selittää, mutta näitä on niin paljon.

Asiaesittely on keskittynyt Pasilan miehen puhelinten ympärille. Se kestää koko päivän ja torstaina on Aarnion näkemyksen vuoro.

Tuhat kiloa hasista

Jari Aarnio sai Trevoc- ja huumevyyhdistä yhteensä 13 vuoden tuomion. Trevocin osalta kolmen vuoden tuomio on lopullinen.

Huumehaarassa huumepoliisin päällikön epäillään järjestäneen Suomeen noin tuhat kiloa hasista. Tämän Aarnio on kiistänyt.

Syyttäjillä ei ole niin sanottua savuavaa asetta, vaan näyttö koostuu lukuisista paloista. Tällaisia ovat esimerkiksi Pasilan miehen puhelimet, Aarnion tontilta löytynyt rahakätkö ja Aarnion selittämätön varallisuus.

Oikeudenkäynnin alla tuli julki uusi esitutkinta-aineisto, joka syyttäjien mukaan liittää Aarnion entistä tiukemmin Pasilan miehen puhelimiin muun muassa Aarnion kulunvalvontalätkästä saatujen liikkumistietojen perusteella.

Käsittely kestää satakunta päivää ja jatkuu ainakin kesäkuuhun

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme