Mainos
Mainos

Aarnio: "Jotain isoa oli meneillään, muttei tiedetty mitä"

Jari Aarnion mukaan syyttäjät ovat ymmärtäneet väärin lukuisat pienet yksityiskohdat. Kyse ei ollut hänen huumebisneksistään, vaan liivijengien toiminnan tutkimisesta.

Huumerikokset kiistävä Jari Aarnio kertoi, että huumepoliisi oli 2010-2011 jo ns. tynnyrijutun jäljillä, mutta kuvio ei vain auennut.

Huumepoliisin ex-päällikköä kuullaan salissa kaksi päivää. Hän aloitti kertomuksensa tynnyritutkinnan taustoista.

Tosin aivan aluksi oli lyhyehkö salainen osio, jossa käsiteltiin tietolähdetoimintaa.

Julkisessa osassa Aarnio aloitti kertomuksensa elokuusta 2010. Tuolloin huumepoliisi epäili Helvetin enkeleiden salakuljettavan yhdessä United Brotherhood-jengin kanssa amfetamiinia, kokaiinia ja hasista.

- Jotain isoa oli meneillään, muttei tiedetty mitä, Aarnio sanoi.

Hän kävi tutkinnan taustaa yksityiskohtaisesti läpi. - Huumepoliisi oli tosi kovan jutun perässä, yritettiin hankkia tietoa.

Aarnion mukaan tutkinta johti talvella 2011 Helvetin enkelien jäsenen Hangossa sijaitsevan kannabisviljelmän löytymiseen.

Samoihin aikoihin Hollannista tuotiin lentorahdilla Suomeen kaksi 250 kg kompressorilaatikkoa, joista poliisi ei tiennyt.

Näihin liittyi samoja nimiä kuin myöhemmin Tuusulaan tuotuun hasistynnyriin. Toisen kompressorin otti vastaan sama mies, joka kuittasi Tuusulan huumetynnyrin huhtikuun loppupuolella 2011.

- Tuolloin ei ollut tietoa. Tiedettiin, että jotain oli meneillään, mutta ei mitä, Aarnio sanoi.

Aarnion esityksessä vilahteli Helvetin enkeleiden, UB-miesten ja myös Cannonballin jäsenten nimiä.

Huumepoliisi epäili keväällä, että Suomesta toimitettiin Hollantiin aseita Helvetin enkeleille.

Maaliskuussa huumepoliisi teki krp:lle ehdotuksen siitä, että ”Angeloksi” nimettyyn tutkintaan saataisiin rahaa. Juttua tutkittiinkin useamman poliisilaitoksen voimin ja lopulta siitä langetettiin pitkiä tuomioita.

Huhtikuussa 2011 Tampereen krp oli hollantilaisen rekkamiehen perässä. Tämä oli sama henkilö, joka oli lähettänyt kompressorit aiemmin.

Helsingin huumepoliisi asensi seurantalaitteen laivalla hollantilaisen rekkaan krp:n pyynnöstä.

- Salissa luodaan kuvaa, että Aarnio pyörittää huumebisnestä, mutta kyllä tässä on avoimesti tietoa jaettu kaikkeen suuntaan, Aarnio totesi aamupäivän päätteeksi.

Hänen mukaansa huumepoliisi vain tutki ja selvitti jengien toimia, eikä kyse ole ollut hänen johtamasta huumekaupasta.

Aarnio kävi iltapäivällä läpi hasistynnyreiden salakuljetuksia, eikä hänellä ollut kertomansa mukaan niiden kanssa mitään tekemistä.

Kuuleminen jatkuu parhaillaan.

Aarnion varallisuuteen päästään salissa tällä tietoa vasta keskiviikkona myöhemmin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme