Mainos
Mainos

Aarnio-juttun viimeiset päivät suljetuin ovin – katso video parhaista twiiteistä

Jari Aarnion rikosvyyhdin käsittely saatiin keskiviikkona päätökseen ennätyksellisen 127 päivän käsittelyn jälkeen. Syyttäjät ovat yhtä vakuuttuneita Aarnion syyllisyydestä kuin Aarnion puolustus hänen syyttömyydestään.

Viimeiset kolme päivää puitiin käytännössä kokonaan suljetuin ovin. Salissa käsiteltiin kahta asiaa: vuosiko Aarnio Mika Salon nimen epäiltyjen rekisteristä toimittajille ja paljastiko Aarnio peitepoliisin henkilöllisyyden eräälle asianajajalle.

Nämä ovat kokonaisuudessa kuitenkin sivuhaaroja.

Oikeudenkäynti alkoi joulukuussa 2014 Trevoc-haaran käsittelyllä. Vaikka osa syytteistä hylättiin Aarnio sai 1 v 8 kk ehdotonta vankeutta. Törkeän virka-aseman väärinkäyttämisen syynä oli se, että Aarnio salaa omisti seurantalaitteita valmistanutta yritystä ja valmisteli ostoja Helsingin poliisille. 

Kesäkuussa 2015 päästiin jutun ytimeen eli huumejuttuun, jossa syyttäjien mukaan Aarnio johti hasistynnyreitä Hollannista Suomeen tuonutta liigaa.

Aarnio kiisti tämän jyrkästi.

Oikeus miettii kuukausia

Helsingin käräjäoikeus joutuu nyt käräjätuomari Sirkka Jäntin johdolla pohtimaan riittääkö syyttäjien näyttö. Ydinkysymykset liittyvät puhelimiin, rahoihin, kanssasyytettyjen kuulustelukertomuksiin ja peittelyyn.

  • Oliko Jari Aarnio Pasilan mies?
  • Olivatko usein Aarnion hallussa olleet puhelimet huumekaupan puhelimia vai huumepoliisin tiedottajapuhelimia?
  • Oliko Aarnion selitys kuolleelta miljonääriltä saaduista rahoista uskottava?
  • Olivatko Aarnion Porvoon talon pihalta löytyneet 65000 euroa huumerahaa?
  • Uskoako Malmin naisen ja Keijo Vilhusen kuulustelukertomuksiin vai siihen miten he kiistivät kaiken oikeussalissa?
  • Mikä merkitys on sillä, että Aarnio yritti lavastaa UB-jengiläistä Pasilan mieheksi?

Vastaavanlaisia kysymyksiä on jutussa satoja. Syynä on se, että syyttäjillä ei ollut ns. savuavaa asetta, vaan näyttö koostuu pienistä osista. Syyttäjät toistivatkin usein kuinka pitää katsoa kokonaisuutta.

Lue lisää:

4.3.2016 Analyysi: Millaista näyttöä Aarnio-jutussa on kertynyt?

Lue tästä kaikki MTV Uutisten 398 uutista Aarnio-oikeudenkäynnistä

Syyttäjillä oli 2000 kirjallista todistetta ja salissa kuultiin pitkälti yli sata todistajaa. Puolustuksellakin oli omansa. Juttua on puitu osin myös suljetuin ovin, joiden aikana käsitellystä asioista ei ole tietoa.

Käräjäoikeus on arvioinut, että päätös tulisi syyskuussa.

Sitä ennen ehtii kuitenkin alkaa Trevoc-vyyhdin käsittely Helsingin hovioikeudessa.

Aarnio-oikeudenkäynti on kestänyt jo 15 kuukautta. Oheinen video selittää minuutissa, mitä oikeudenkäynnin aikana on tapahtunut.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme