Mainos
Mainos

Aarnio-jutussa riideltiin lavastusväitteistä

Syyttäjä Mikko Männikön mukaan Aarnio-jutussa syytetyt huumepoliisit yrittivät lavastaa United Brotherhood-jengiläisen Pasilan mieheksi. Puolustukset olivat tästä jyrkästi eri mieltä.

Huumeoikeudenkäynnin 22. päivänä jatkettiin syyttäjien kirjallisten todisteiden läpikäyntiä. Puolustukset ovat järjestelmällisesti kiistäneet sen, että syyttäjien todisteet osoittaisivat huumekauppaa tai sen peittelyä.

Syyttäjien mukaan peittelyoperaatio alkoi tammikuussa 2012, kun krp oli aloittanut huumetynnyreiden tutkinnan jouluna 2011 takavarikkoon jääneen hasistynnyrin takia. Syyttäjä Mikko Männikön mukaan Aarnio oli suunnitellut kuvion ja hän halusi estää sen, ettei krp linkkaisi häntä huumetynnyreihin.

Aarnio on syytteessä huumekaupasta, mutta muut poliisit vain virkarikoksista.

Syyttäjän mukaan tammikuussa Aarnion alainen, rikosylikonstaapeli, kirjasi jengiläisestä epäiltyjen rekisteriin perusteettomasti tietoja.

- Ei ollut mitään konkreettista tiedustelutietoa, syyttäjä Männikkö sanoi.

Toisessa vaiheessa toinen alainen, rikoskomisario, haki jengiläisen puhelimeen kuunteluluvan viitaten muun muassa tekaistuihin tiedustelutietoihin.

Hakemukseen oli merkitty rikosilmoitusnumero, johon jengiläinen ei liittynyt. Hakemuksessa viitattiin vain yleisesti rikostiedustelutietoihin ja yhteyksiin muihin rikollisiin.

Kolmannessa vaiheessa jengiläinen järjestettiin tapaamiseen jengipomo Keijo Vilhusen avustuksella Haagan Shellille krp:n tarkkailun alle. Pasilan miehen puhelin käytiin myös avaamassa jengiläisen kodin lähellä, jotta se rekisteröityisi sen tukiasemaan.

"Uskomatonta"

Puolustukset pitivät väitteitä uskomattomina.

- Jengiläistä oli perusteet epäillä, sanoi Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi. Leppiniemi huomautti myös, että Pasilan miehen puhelinta ei yritetty saada jengiläisen ”käsiin”, vaan kyse oli Helsingin huumepoliisin tiedustelupuhelimesta.

Leppiniemen mukaan jengiläisen epäiltiin sekaantuneen huumeisiin.

Leppiniemen mukaan Haagan Shellin tapaamisessa oli paikalla United Brotherhoodin ja Helvetin enkeleiden johtoa, joten oli ymmärrettävää huumepoliisin kiinnostuvan siitä.

Toisen alaisen asianajaja Matti Nurmela huomautti rikoskomisarion palanneen ulkomaankomennukselta vuoden vaihteessa. - Tuntuu uskomattomalta, että hän hakisi kuukausi paluunsa jälkeen tahallaan väärin perustein telelupaa, Nurmela sanoi.

Lavastusoperaation puintia jatketaan torstaina.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme