Mainos
Mainos

Aarnio kiisti lavastaneensa jengiläistä - ”Oli vakava uhkatilanne”

Jari Aarnion mukaan hän ei yrittänyt lavastaa United Brotherhood -jengiläistä Pasilan mieheksi elokuussa 2012. Syyttäjät ovat eri mieltä.

Aarnio-juttua puitiin Helsingin käräjäoikeudessa kahdettakymmenettäneljättä päivää. Salissa käsiteltiin edelleen syyttäjien kirjallisia todisteita.

Tiistaina esillä oli edelleen UB-jengiläisen lavastaminen Pasilan mieheksi. 

Syyttäjien mukaan Aarnio halusi 2012 hämätä keskusrikospoliisia johtamalla huume-epäilyt muualle. Lempinimellä Dino tunnettu jengiläinen valikoitui "lavastettavaksi", koska hän sattui asumaan Pasilan mutkan nurkilla, jonne Pasilan miehen puhelimet paikantuivat usein.

Jo aiemmin on puitu sitä miten Dino oli syyttäjien mukaan ohjattu tapaamisiin helmikuussa 2012 keskusrikospoliisin tarkkailijoiden silmien alle. 

Tiistaina oli esillä Dinon kiinniotto törkeistä huumerikoksista elokuussa 2012. Syyttäjien mukaan Aarnio järjesti UB:n kerhotalolle Turkuun Pasilan miehen puhelimen viedäkseen epäilyjä jengiläiseen. Jengiläinen piti ottaa kiinni, jotta puhelin voidaan löytää kotietsinnällä.

"Kiinniotolle perusteet"

Lavastusväitteet kiistäneen Jari Aarnion mukaan siihen oli perusteet. Aarnion mukaan jengiläistä oli syytä epäillä amfetamiinikaupasta ja hänen uskottiin sekaantuneen jotenkin hasisasiaan. - Miten? Se jäi vähän epäselväksi.

Aarnio kiisti myös sen, että hän olisi syöttänyt krp:lle tietoa jengiläisen roolista Pasilan miehenä.

- Minun kauttani sellaista tietoa ei ole mennyt. Krp kertoi Pasilan miehen puhelinten paikantuvan Pasilan mutkaan ja huumepoliisista on kerrottu jengiläisen asuvan siellä, Aarnio sanoi.

- Kaikki tämän yli menevät arviot ovat kuin tuuleen huutaisi.

”Uhkatilanne”

Aarnion mukaan Dinon kiinniotolle oli hyvät perusteet. Aarnion mukaan mies oli sotkenut asioita UB-kerhossa amfetamiinikaupan ja dokaamisen takia. Muitakin epäselvyyksiä oli, mikä johti siihen, että häneltä otettiin jengiliivit pois.

Aarnio kertoi, että poliisin saaman tiedustelutiedon mukaan Dino pelkäsi jengiläisiä.

- Tilanne oli aika vaarallinen. Saattoi tulla ampumavälikohtaus, Aarnio sanoi perusteeksi miehen kiinniotolle.

Dino otettiin kiinni. Autosta löytyikin ase. Tosin se oli lukitussa takaluukussa, jonka poliisi sai jutussa syytettynä olevan huumekomisarion mukaan auki vasta viikon päästä.

Aarnion mukaan asia päättyi onnellisesti.

- Ei tullut piirityksiä, Aarnio sanoi todeten, ettei kyse ollut mistään lavastuksesta.

Mies vangittiin huumausainerikoksista. Niistä ei löytynyt näyttöä. Myöhemmin hänet tuomittiin takaluukun aseesta.

- Mun mielestä oli perusteita epäillä törkeästä huumausainerikoksesta ja sillä sipuli.

Oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme