Mainos
Mainos

Aarnio-kooste: Tällaista näyttöä oikeudessa esitettiin

Trevoc-oikeudenkäynnin todistelu on kuultu ja jäljellä ovat loppulausunnot keskiviikkona ja torstaina. MTV Uutiset kokosi olennaisia todisteita Jari Aarnion osalta yllä olevaan grafiikkaan.

Grafiikka koostuu neljästä sivusta. Toisella, kolmannella ja neljännellä sivulla esitetään kullakin syyttäjän keskeinen väite, puolustuksen vastaus siihen ja salissa julkisessa osassa kuultuja keskeisimpiä todisteita. Osa oikeudenkäynnistä käytiin suljetuin ovin, joten niissä esitetystä ei ole tietoa.

Sivuilla pääsee eteenpäin klikkaamalla oikeasta laidasta. Väite-sivuilla lisää tietoa saa esiin viemällä kursorin laatikon päälle tai klikkaamalla laatikosta.

Syyttäjät ovat aiemmin kuvanneet näyttöään palapeliksi. Mitään yksittäistä savuavaa asetta jutussa ei ole, vaan se rakentuu pienistä palasista. Tammikuussa alkaneen oikeudenkäynnin aikana syyttäjät esittivät noin 800 kirjallista todistetta ja todistajia kuultiin kymmeniä.

Puolustukset vastasivat niihin omilla kirjallisilla todisteilla ja todistajillaan.

Syyttäjät ja puolustukset olivat käytännössä eri mieltä lähes kaikkien todisteiden merkityksestä. Tästä kuullaan lisää keskiviikon loppulausunnoissa.

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion ohella syytteessä on kahdeksan muutakin. Grafiikassa on viiden keskeisimmän henkilön syytteet.

Oikeus antaa Trevoc-vyyhdissä päätökseen ennen kuin törkeiden huumerikosepäilyjen oikeuskäsittely alkaa 19. toukokuuta.

Koko Aarnio-kuvion syytteitä on selostettu täällä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme