Mainos
Mainos

Aarnio-oikeudenkäynti: ”Ei mitään uutta oikeustalolta”

Huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion oikeudenkäynti on jumiutunut ”asemasodaksi”, jossa molemmat osapuolet ovat kaivautuneet syvälle omiin poteroihinsa, asianajajat kuvailivat tilannetta.

Tiistaina oli oikeudenkäynnin 21. päivä. Salissa käsiteltiin edelleen syyttäjien kirjallisia todisteita.

Syyttäjät ovat vakuuttuneita siitä, että Aarnio johti huumeliigaa, joka toi 2011 Suomeen vajaa tuhat kiloa hasista. Puolustus on yhtä vakuuttunut siitä, että syyttäjien näkemys on täysin väärä.

Asianajajat kuvasivat juttua oikeustalon käytävillä asemasodaksi, jossa päätä ei voi poterosta nostaa.

Sanailua

Salissa käsiteltiin kahden huumetynnyriin liittyvää telepaikannuksiin perustuvaa tietoa. Syyttäjien mukaan puhelimien käsittely osoittaa, että Aarnio johti salakuljetusta.

- Syyttäjillä voi olla tarina, mielikuva siitä mitä on tapahtunut, mutta syyttäjillä pitäisi olla myös näyttöä, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi kyseenalaistaessaan syyttäjien rakennelman joitain yksityiskohtia.

Syyttäjä Pihla Keto-Huovinen ei pitänyt Aarnion osoittamia aukkoja syyttäjien tarinassa merkittävinä. - Täällä mennään jatkuvasti lillukanvarsiin.

- Kun te kerrotte tarinaa, minun on otettava siihen kantaa, Leppiniemi vastasi.

Aarnion puolustus haluaa horjuttaa syyttäjien laajaa näyttöä puuttumalla jokaiseen mahdolliseen yksityiskohtaan.

Suljetut ovet

Osa päivästä käytiin jälleen suljettujen ovien takana. Niitä pyysivät Aarnio ja hänen alaisensa. Heidän mukaansa puhelinliikenne liittyy rikostiedusteluun, josta he eivät halua puhua yleisön läsnäollessa.

Kiistaa syntyi päivän mittaan esitutkinta-aineistosta, kun Aarnion puolustus epäili, että sen aineistosta on salattu enemmän kohtia kuin syyttäjillä. Keskustelussa kävi ilmi, ettei edes käräjäoikeudella ole käytössä täysin salaamatonta esitutkintapöytäkirjaa.

Syyttäjien paristatuhannesta kirjallisesta todisteesta on käyty läpi vajaa 1400 kappaletta. Syyskuussa juttu etenee todistajien kuulemiseen.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja Sirkka Jäntti oli murtanut viikonloppuna solisluunsa, mutta se ei vaikuta oikeudenkäynnin aikatauluun.

Jutun käsittely jatkuu keskiviikkona.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme