Mainos
Mainos

Aarnio-oikeussalinauhoite: Poliisi järjestää tietolähteille asuntoja, ajokortteja ja taksilupia

- Tietolähteet ovat tärkeitä henkilöitä meille ja olemme pyrkineet heitä elämässä auttamaan, Jari Aarnio kertoi torstaina oikeussalissa. Aarnion kertomus tietolähteistä on kuunneltavissa tästä jutusta.

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen ihmetteli millä perusteella poliisi esimerkiksi järjestää tietolähteille asuntoja ohi jonon.

Salissa puitiin muun muassa sitä, että Aarnio oli järjestänyt ns. Malmin naiselle uuden asunnon VVO:lta, kun tämä oli saanut edellisestä häädön.

Keskustelu eteni laajemminkin tietolähdetoimintaan.

- Me ollaan vuosikaudet autettu sellaisia ihmisiä, jotka ovat tärkeitä poliisille, Aarnio kertoi.

Oheisella oikeussalinauhoitteella Aarnio kertoo huumepoliisin käyttämistä erilaisista tavoista. Valtionsyyttäjä Hirvonen kyseenalaistaa perusteet.

Kuuntele äänite (kesto 4:40)

 Toinen nauhoite

Jari Aarnion alaiselta tivattiin hänen lukuisista hauistaan poliisirekisteriin.

Hän oli esimerkiksi hakenut alkusyksystä 2013 poliisiasiainrekisteristä juttuja, joissa tutkinnanjohtajana olivat Jukka Haavisto ja Krista Soukola.

Syyskuussa Jari Aarnio oli joutunut ensimmäiseen kuulusteluun. Tutkinnanjohtajana olivat juuri Haavisto ja Soukola.

Syyttäjä Mikko Männikkö epäilee, että rikosylikonstaapeli yritti urkkia tietoja tutkinnasta. Rikosylikonstaapelin mukaan kyse oli yleisestä rikolliskuvan ylläpidosta. 

Kuuntele äänite (kesto 2:55)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme