Mainos
Mainos

Aarnio-puolustus kattoparkki-tarkkailusta: ”Ei mitenkään loogista”

Jari Aarnion puolustuksen mukaan syyttäjän väitteet siitä, että hän olisi tarkkaillut hasiskauppoja Koivukylän S-marketin kattoparkkipaikalta ovat vailla logiikkaa.

Aarnio-juttua käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa kahdeksattatoista päivää. Keskiviikkona esillä oli huumesalakuljetus toukokuussa 2011. Syyttäjien mukaan tätä erää levitettiin muun muassa Koivukylässä heinäkuussa.

Syyttäjän käsitys on, että Aarnio välitti hasista 43-vuotiaalle naiselle, joka kauppasi sitä edelleen kuopiolaiselle miehelle.

Puolustus kyseenalaisti väitteen.

- Kuopiolaismies on tuomittu kahdesta hasiskilosta, josta hän haki reilun kilon Juvalta. Tässä olisi siis kyse 750 grammasta hasista, asianajaja Riitta Leppiniemi laski.

- Syyttäjät väittävät Aarnion tuoneen maahan tuhat kiloa hasista. Olisiko hän käynyt parkkipaikalla katsomassa jokaisen sadan gramman hakemisen? Oli kuitenkin kiireinen virkatyökin, Leppiniemi totesi.

"Ei mitään järkeä"

- Eihän tässä ole mitään järkeä. Aarnion apuri kävisi muka viemässä jotain satoja grammoja piiloon ja Aarnio kontrolloisi sitä. Ei nyt kyllä ole ihan loogista, Leppiniemi totesi.

Syyttäjän väite kattoparkkitarkkailusta perustuu 43-vuotiaan naisen krp:n kuulustelussa kertomaan. Kyse oli kiistanalaisesta ns. Irish Coffee-kuulustelusta.

Leppiniemi kyseenalaisti myös 43-vuotiaan naisen kuulustelussa kertoman väitteen kymmenien tuhansien eurojen tilittämisestä Aarniolle.

Parkkipaikkatarkkailusta keskustellaan myös Vinkkimiesten uudessa jaksossa. Katso ohjelma tästä:

Vinkkimiehet - Jakso 22

- Tällaisesta kahdesta hasiskilosta ei tule sellaisia summia.

Aarnio itse kiisti tietävänsä mitään mistään kätköistä.

- Siinä autokatoksen ympärillä on kerrostaloja, eihän sellainen voi olla kätköpaikka. En osaa näistä muuta sanoa, Jari Aarnio totesi.

Syyttäjä: Hankala tilanne

Syyttäjä Pihla Keto-Huovinen piti tilannetta ongelmallisena. Syyttäjien käsityksen mukaan kuopiolaismies on tuomittu kahdesta kilosta, mutta ilmeisesti ostanut enemmän.

- Tilanteesta tulee ongelmia, syyttäjä totesi.

- Eikö häntä voi muka syyttää lisäkiloista, jos sellaisia kerran olisi? Leppiniemi ihmetteli.

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvosen mukaan ei voi. Jos kahden kilon sijaan samassa tapahtumassa olisikin kaupattu vaikka sata kiloa, niin nykyoppien mukaan siitä ei voi enää syyttää.

Salissa käytiin läpi kuopiolaismiehen teletietoja. Miehen ja 43-vuotiaan naisen välisiä tekstiviestejä on myös tallella. Niistä ilmenee syyttäjän mukaan se, että nainen myy jonkun muun hasista kuin omaansa.

Naisen kertoman mukaan kätköjä oli muuallakin, mutta Aarnio kiisti tietävänsä sellaisistakaan.

Oikeudenkäynti jatkuu ensi viikon tiistaina.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme