Mainos
Mainos

Aarnio yllättäen ääneen oikeudessa: "Minulla ei aktiivista roolia"

Jari Aarnio pääsi yllättäen ääneen ensi kertaa Trevoc-oikeudenkäynnin kuudentena päivänä. Salissa puitiin syyttäjän kirjallisia todisteita, kun Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi pyysi, että Aarnio voisi itse selostaa kantansa kesän 2009 tapahtumiin.

Käheähköllä äänellä puhuneen Aarnion mukaan hän toimi vain välittäjänä tietolähteen ja Trevocin välissä, eikä hänellä ollut mitään aktiivista roolia kuviossa.

Syyttäjän käsitys on se, että Aarnio järjesteli itselleen omistusta Trevocissa sekä samaan aikaan vaikutti poliisin ja Trevocin kauppoihin.

Tietolähde

Aarnio kertoi, että huumepoliisin ylikonstaapeli oli saanut yhteydenoton vanhalta tietolähteeltä. Ylikonstaapeli siirsi asian Aarniolle, joka oli tavannut tietolähteen.

- Hän kertoi, että oli järjestämässä rahoitusta Trevocille. Rahoituspäätös oli tehty, Aarnio sanoi.

- Kun ollaan rikostiedustelussa aina pelataan sillä tiedolla joka on käsillä. Tässä se tieto oli, että tietolähde oli järjestämässä rahoitusta.

Aarnio kertoi, että tämä oli se tieto, jonka hän kertoi Trevocin Pasi Patamalle.

- Patamalle ei voitu paljastaa tietolähdettä.

Aarnio huomautti, että oikeudessa puidaan nyt viestejä, jotka jokainen tulkitsee omalla tavallaan.

"Patama luuli väärin"

- Patama on ajatellut, että minulla isompi rooli kuin mitä todella oli.

- Hän lähetti innokkaasti viestejä. En kuitenkaan ole rahoitusalan asiantuntija. Oli turha lähettää niitä minulle kun en pystynyt niitä tulkitsemaan.

Tällä Aarnio selvitti sitä, että oli lähettänyt tietoja asianajotoimiston juristille.

- Minulla ei ollut mitään tietoa siitä mitä yrityksiä on perustettu. En tiedä mitään mistä firmasta oli kyse. Sen selvittäminenkin juristille kesti kuusi tuntia.

Aarnion mukaan hän oli ulkokehällä.

Syyttäjä Mikko Männikkö kyseenalaisti Aarnion puheet.

- Olisi paljonkin kysyttävää, mutta sen aika tulee myöhemmin. En tiedä kuka tämä tietolähde on, Männikkö kommentoi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme