Mainos
Mainos

Aarniolta täyslaidallinen: "Kun krp tutkii, se ei ole fair play"

Törkeistä huumerikoksista syytetyn Jari Aarnion mukaan keskusrikospoliisin toiminta Malmin naisen kanssa on perattava. - Kun krp tekee tutkintaa, se ei ole fair play.

Tiistaina oikeudessa selvisi uusia yksityiskohtia krp:n toiminnasta ns. Malmin naisen kanssa. Hänelle oli annettu puhelin keväällä 2014 ja rahaa vielä syyskuussa 2015.

Aiemmin on saatu tietoja skootterin, ruuan, rahan ja kestityksen antamisesta antamisesta.

Malmin nainen on itsekin syytteessä törkeistä huumausainerikoksista. Syksyllä 2014 hän kertoi niistä ja Aarnion roolista huumekaupassa.

- Kun meidän dekkarit ja minä tunnetaan hänet kymmenen vuoden takaa, niin pystymme sanomaan, että häntä on viety kuin litran mittaa, Aarnio totesi.

Oikeudessa Malmin nainen on perunut poliisikuulustelukertomuksensa.

Todistajansuojelua?

Aarnion mukaan Malmin naiselle on tarjottu puoliväkisin todistajansuojeluohjelmaa. Uhka olisi tullut Helsingin huumepoliisista.

- Samaa tarjottiin Pasi Patamalle, Aarnio sanoi viitaten Trevoc-johtajaan.

Aarnio haluaisi, että krp:n toiminta Malmin naisen kanssa perattaisiin kunnolla läpi. Hän viittasi esimerkiksi krp:n naiselle antamaan puhelimeen.

- Siitä pitäisi tutkia kaikki viestit, jotta selviäisi mitä on touhuttu ja jotta saataisiin sitä näkymää mistä on puhuttu.

Aarnio jatkoi lisää.

- Kun tässä paljastuu pikku hiljaa mitä on tehty, niin haluaisimme tietää ketkä poliisit ovat tavanneet Raine Sievälän ja tarjonneet hänelle tuomiopurkua, jos hän puhuu Aarnion päälle.

Aarnio on koko oikeudenkäynnin ajan arvostellut krp:n tekemää esitutkintaa. Hänen mukaansa tutkinnassa on ollut mukana krp:n ylikomisario, joka on Helsingin huumepoliisin julkinen vihamies.

- Se on mielipuolista ja mielivaltaista, Aarnio kuvasi tutkintaa.

Poliisirikosyyttäjä pohtii parhaillaan aloitetaanko krp:n toimista Malmin naisen kanssa rikostutkinta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme