Mainos
Mainos

Aarnion ensimmäinen kuulustelu: "Kuunnellaan kysymyksiä"

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio oli ensimmäisessä kuulustelussaan reilu vuosi sitten. Hän kiisti olevansa tekemisissä Trevoc Oy:n kanssa muutoin kuin asiakkaan ominaisuudessa.

Aarnio pidätettiin 12.11.2013 ja häntä kuulusteltiin seuraavana päivänä. Tuossa vaiheessa häntä kuultiin epäiltynä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja avunannosta törkeään petokseen.

Hänelle kerrottiin epäiltyjen tekojen kuvaus ja kysyttiin miten hän kommentoi rikosepäilyjä.

– En oikeastaan millään tavalla. Kuunnellaan kysymyksiä.

Kuulustelun aluksi Aarniolta kysyttiin hänen roolistaan liittyen hankintoihin Trevoc Oy:ltä . Hän kertoi, ettei ole ollut missään erityisessä roolissa näistä hankinnoista päättämässä.

Lainoja kavereilta 

Kuulustelussa Aarniolta kyseltiin hänen tuloistaan ja menoistaan. Hän kertoi "varmaankin"saaneensa tuloja ulkomailta ja niiden olleen ”lainoja kavereilta”. Aarnio kertoi saaneensa rahaa sekä käteisenä että tilisiirtona. Hän kertoi että kyse oli useammista kymmenistä tuhansista, mutta ei kertomansa mukaan muista, miloin ensimmäisen kerran sai lainaa ja kuinka paljon hän oli saanut lainaa käteisenä.

Rahojen alkuperä ei ollut herättänyt Aarnion kertoman mukaan huolta, koska kyseessä olivat kaverit. Rahoja hän kertoi käyttäneensä ”erilaisiin projekteihin ja hankintoihin”. Tavaraa hän kertoo hankkineensa itselleen ja muille. Lainat hän kertoo maksaneensa takaisin "todennäköisesti" käteisellä.

Vaitonainen varallisuudesta

Aarnio kertoo saaneensa lainaa kavereiltaan myös Suomessa, keneltä, sitä hän ei kuulustelussa halua sanoa. Summaa, jonka hän on kavereilleen velkaa, Aarnio ei kertomansa mukaan muista.

Varallisuuttaan koskevaan kysymykseen hän ei halua vastata. Myös myymänsä irtaimen omaisuuden suhteen Aarnio on vaitonainen.

– Luetteloitko kymmenen arvokkainta irtainta omaisuuttasi, jotka myit tuohon aikaan?

– En luettele.

Aarnio kertoo, ettei hän osaa sanoa, mitä irtainta omaisuuttaan hän on myynyt ja millaisia summia siitä saanut.

Yksi Aarnion kaverikseen nimeämä on Trevocin entinen toimitusjohtaja, joka yrityksensä kautta omistaa kolmasosan Trevoc Oy:stä. Aarnion epäillään todellisuudessa käyttäneen määräysvaltaa kaverinsa yrityksessä. Tämän molemmat ovat kiistäneet. Aarnio kuitenkin lainasi miehelle rahaa, kun tämä lunasti omistamansa yrityksen osakkeet.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme