Mainos
Mainos

Aarnion huumerikosepäilyt syyteharkintaan

Rikosylikomisario Jari Aarnioon liittyvä esitutkintakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan.

Aarniota epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä virka-aseman väärinkäyttämisistä, törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä.

Kaikkiaan syyteharkintaan on Aarnion osalta siirtynyt nyt 28 eri rikosepäilyä. Aarnio on vangittuna 17 rikosepäilyn takia.

Aarnion lisäksi kokonaisuudessa epäillään 22 muuta henkilöä. Heistä kuusi on poliiseja.

Tynnyri- ja lavastushaara

Syyteharkintaan siirtyneessä huumausainekokonaisuudessa on kyse niin kutsutusta tynnyrihaarasta. Siinä Aarnion epäillään järjestäneen huumausaineiden maahantuontia sekä levitystä Hollannista Suomeen. Tässä tutkintahaarassa epäillään Aarnion lisäksi myös kolmea muuta Helsingin poliisilaitoksen poliisia erilaisista virkarikoksista. Heidän ei kuitenkaan epäillä osallistuneen huumausaineiden maahantuontiin tai levitykseen.

Epäilyt todistusaineiston vääristelemisestä ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä liittyvät esitutkinnan loppulausuntovaiheen aikana tutkintaan tulleesta lavastushaarasta. Siinä Aarnion ja kahta hänen alaisen epäillään hakeneen ja käyttäneen perusteettomia pakkokeinoja sekä vääristelleen todisteita. Lisäksi yhtä muuta henkilöä epäillään avunannosta todisteiden vääristelemiseen.

Esitutkinta jatkuu edelleen Helsingin poliisilaitoksen tietolähdetoiminnan epäselvyyksien ja nk. Putin-vuodon osalta. Myös syyskuussa alkanut Kuopioon liittyvä virkarikostutkinta on kesken.

Jutun seurantalaiteyhtiö Trevoc Oy:öön liittyvä osuus on siirtynyt syyteharkintaan aiemmin lokakuun alussa. Epäiltyjä on siinä tutkintahaarassa Aarnion lisäksi yhdeksän. Yksi epäillyistä on Suojelupoliisin alipäällystöön kuuluva poliisi. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme