Mainos
Mainos

Aarnion puolustus ihmettelee UB-pomon lavastuskertomusta: Oliko puhelimia yksi vai kaksi?

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion puolustus tyrmää syyttäjän näkemyksen United Brotherhood (UB) -liivijengin jäsenen lavastusyrityksestä ja tarkoitushakuisesta kiinniotosta.

Syyttäjän mukaan Aarnio pyrki lavastamaan UB:n jäsenen satojen kilojen huumejutun päätekijäksi peitelläkseen omia jälkiään.

Aarnion puolustuksen mukaan United Brotherhood -liivijengin mieheen kohdistunut epäily oli kiinniottoaikaan perusteltu eikä kysymys ollut lavastuksesta.

Syyttäjän mukaan UB-pomo olisi toimittanut puhelimen Aarnion toimeksiannosta UB:n Turun kerhotilojen terassin alle vuonna 2012 lavastustarkoituksessa. UB-pomo kertoi tapauksesta esitutkintakertomuksessaan, mutta kiisti sen oikeudessa.

- Puhelimen viemisestä hän puhuu ylimalkaisesti. Hän puhuu yhdestä tai kahdesta puhelimesta ja sitten vain yhdestä, mutta kuitenkin on takavarikoitu kaksi puhelinta. Oikeudessa hän on pyörtänyt kaikki puheensa, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi.

Leppiniemen mukaan myös muut yritykset sotkea tutkintaa ovat puppua ja syyttäjän vaatimusten tulisi kaatua huumausainerikossyytteiden kanssa.

Syyttäjä vaatii Aarniolle rangaistusta törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme