Mainos
Mainos

Aarnion puolustus: Krp teki törkeän tempun

- Tämä on oikeasti törkeää, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi jyrähti oikeussalissa. Aarnion puolustus syytti krp:n tutkintaa valehtelusta ja pimittämisestä, kun sille on annettu väärää tietoa puhelinten soittotiedoista.

Leppiniemen mukaan ongelma on ollut se, että puolustus on pyytänyt Jari Aarnion virkapuhelimen televalvontatietoja puolitoista vuotta. Leppiniemen mukaan tutkinta on väittänyt antaneensa ne kaikki.

- Mulle sanottu, että siinä on. Nyt käy ilmi että niitä on muitakin, Leppiniemi sanoi.

- Tämä on oikeasti törkeää, Leppiniemi jyrähti oikeussalissa. Leppiniemi tunnetaan tiukkana, mutta asiallisena asianajajana, joten tällainen purkaus oli hyvin poikkeuksellinen.

Tuhat sivua tietoja

Tällä viikolla Leppiniemi sai tuhat sivua soittotietoja Aarnion virkapuhelimesta. Nämä ovat sellaisia tietoja, joita ei ole liitetty esitutkinta-aineistoon. Tiedoissa on salattu lähtevä ja vastaanottava numero.

Puolustuksen mukaan se on halunnut tiedot, koska niiden avulla pystytään kartoittamaan Aarnion liikkeitä laajemmin. Nyt käytössä on ollut vain tutkinnan tekemiä yhteenvetoja, joilla pyritään tukemaan syytteitä eli sitä että Aarnion ja Pasilan miehen liittymien liikkeet linkkautuvat yhteen.

Puolustus haluaa nyt tietoja siitä myös missä ns. Pasilan miehen väitetyt puhelimet ovat liikkuneet. Puolustus epäilee, ettei niistäkään ole annettu kaikkia tietoja.

Puolustuksen tarkoitus on löytää eroja virkapuhelimen ja ns. Pasilan miehen puhelinten paikannustiedoista.

Tietopyyntöjä

Myös jengipomo Keijo Vilhusen asianajaja Markku Fredman moitti tutkintaa siitä, ettei krp:stä ole saatu kattavia televalvontatietoja, vaan vain koonnoksia.

- Vilhusen syytteet perustuvat pitkälti teletietoihin, Fredman sanoi.

Aarnion puolustus on pyytänyt puhelintietojen lisäksi mm. tietoja epäiltyjen rekisteristä, jotta he muistaisivat vuosien 2011-2012 tapahtumia paremmin.

- Kaikkeen ei olla suostumassa, syyttäjä Mikko Männikkö totesi, mutta sanoi asiaa harkittavan.

Lopulta käräjätuomari Sirkka Jäntti katkaisi kiistelyn viitaten siihen, että käsittelyssä ollaan jo nyt pahasti aikataulusta jäljessä.

- Jos ette pääse tässä asiassa sopuun, niin asia tulee meidän ratkaistavaksi.

Oikeudenkäynti jatkuu kahden viikon päästä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme