Mainos
Mainos

Aarnion puolustus kyseenalaisti huumesyytteiden perustan - ”Oliko Suomeen tulleissa tynnyreissä hasista ylipäätään?”

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion puolustus aloitti loppulausuntonsa torstaiaamuna kyseenalaistamalla koko jutun ytimen. Oliko Suomeen 2011-12 tulleissa sinisissä metallitynnyreissä hasista ylipäätään?

Leppiniemi vastasi omaan kysymykseensä siten, ettei kukaan tiedä.

Tiistaina kuultiin syyttäjien yhteenveto mammuttimaisessa Aarnio-oikeudenkäynnissä. Tänään on puolustuksen vuoro.

Jutussa on oletettu, että kaikissa sinisissä Suomeen tulleessa viidessä tynnyrissä oli 140 kiloa hasista, koska vuodenvaihteessa 2011-12 takavarikoitiin Hollannissa Suomeen osoitetusta tynnyristä tuon verran. Se on ainoa takavarikoitus tynnyri.

Aarnion asianajajan Riitta Leppiniemen mukaan tynnyreiden sisällöstä ei ole varmuutta. – Näköhavainto on vain takavarikoidusta. Mistään muusta tynnyrin sisällöstä ei ole kenenkään havaintoa, eikä edes kertomaa.

Leppiniemi huomautti, että samanlaisia sinisiä metallitynnyreitä on lähetetty ja takavarikoitu neljässä maassa. Ne ovat Suomi, Tanska, Englanti, Hollanti.

- Lähettäjä on sama, mutta aineet ja sisältö vaihtelevat, Leppiniemi totesi. Hän huomautti, että joukossa on ollut dummy-tynnyreitä, joissa on oikeasti ollut kyllästysainetta.

- Ei ole näyttöä siitä mitä huumetta on tullut ja miten paljon.

Leppiniemi viittasi esityksessään korkeimman oikeuden ratkaisuihin, joissa tällaisissa tapauksissa syytteet on hylätty.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme