Mainos
Mainos

Aarnion uudessa huumerikosepäilyssä kyse muistilappulöydöstä

Rikosylikomisario Jari Aarnioon kohdistuva uusi huumerikosepäily liittyy kotietsinnässä löytyneeseen muistiinpanolappuun. Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi vahvistaa asian MTV Uutisille.

– Aarniolta on kotietsinnässä löydetty asiakirja, jossa on lukuja. Näiden lukujen perusteella tutkijat epäilevät, että hän olisi syyllistynyt hasiksen maahantuontiin, Leppiniemi kertoo.

Leppiniemen mukaan muistilapussa ei kuitenkaan millään tavalla viitata huumausainetoimintaan.

– Aarnio on jyrkästi kiistänyt, että hän olisi mitään tällaista tehnyt, mitä tutkinta ajattelee, Leppiniemi sanoo.

Epäilyssä puhutaan Leppiniemen mukaan parista viime vuodesta ja sadoista kiloista hasista.

Tämän uuden huumerikosepäilyn lisäksi Aarnion epäillään järjestäneen hasiksen maahantuontia ja levitystä niin sanotussa tynnyrijutussa. Tynnyrijutun epäilyt liittyvät vuosina 2011-2012 Hollannista Suomeen tuotujen hasiksen salakuljetuserien järjestämiseen. Tynnyrijutun epäilyissä on myös kyse sadoista kiloista. Nämäkin rikosepäilyt Aarnio kiistää.

Leppiniemen mukaan myöskään tynnyrijutun tutkinnassa kukaan ei ole kertonut, että Aarnio olisi tällaiseen toimintaan syyllistynyt.

– Tutkinnassa on ollut kyse pienten yksityiskohtien yhdistämisestä, ei tavanomaisten huumejuttujen näytöstä. Tässä on eri puhelimien välillä olevia tekstiviestejä. Viesteistä tiedetään vain se, milloin ne on lähetetty ja milloin vastaanotettu. Tämä on näytöllisesti ja juridisesti aivan valtavan vaikea kokonaisuus, Leppiniemi sanoo MTV Uutisille.

Aarnio aikoo selvittää rahan alkuperää 

Tutkinnan mukaan Aarnion selvittämättömän omaisuuden kokonaismäärä on tällä hetkellä useita satoja tuhansia euroja. 

– Aarnion mukaan hänellä ei ole eikä ole ollut hallussaan lainvastaisesti saatuja varoja. Se miten hän on varallisuuttaan saanut, tulee varmasti tarkemmin selvitettyä oikeudenkäynnin aikana, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemen mukaan Aarnion ongelma tutkinnassa on ollut se, että hän on joutunut puolustautuakseen avaamaan tietolähde- ja henkilönsuojaustoimintaa, jota poliisi ei edes saisi tehdä. Kun hän on kertonut, ketkä Helsingin huumerikosyksiköstä tähän toimintaan ovat osallistuneet, heitä on saman tien epäilty erilaisista asioista.

– Aarnio on tässäkin päätynyt siihen, että hän kertoo asiasta tarkemmin viimeistään käräjäoikeudessa, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemen mukaan tarkennusta tulee aikanaan myös toukokuussa tehtyyn rahakätkölöytöön.

Puolustuksella on nyt loppulausuntoja varten kaksi viikkoa aikaa käydä läpi 19 000 sivun esitutkintamateriaali.

– Pitäisi pohtia, toteutuuko tässä oikeudenmukainen oikeudenkäynti. Ja millä resursseilla vangittu ja hänen puolustus kykenevät tällaisen materiaalin läpikäymään.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme