Mainos
Mainos

Aarniosta puuhataan rikossarjaa televisioon - Kuka päärooliin?

Helsingin huumepoliisin entisestä päälliköstä Jari Aarniosta on suunnitteilla rikossarja televisioon.

MTV Uutisten tietojen mukaan sarjasta on tarkoitus tulla täysin fiktiivinen. Sen ainekset ovat kuitenkin todellisuudessa ja pohjautuvat Aarnio-tutkinnassa esiin tulleisiin tietoihin.

–Jari Aarnion tapaus on meille kaikille suuri mysteeri. Ottamatta kantaa kuka on syyllinen ja kuka ei, tämä tarina kertoo jotain olennaista meidän yhteiskunnasta, sanoo sarjan tuottaja MTV Uutisille.

– Ennen rikossyytteitä Aarnio oli Suomen oloissa poikkeuksellinen poliisi. Byrokratiaa vihaava kyttä loi omat metodinsa ja verkostonsa taistellakseen huumerikollisuutta vastaan. Kun koko kansakunta pohtii, voiko poliisiin enää luottaa, TV-sarja voi kertoa tarinan miehestä otsikoiden takana.

Aarnion huumerikossyytteitä ruvetaan puimaan Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuun alussa. On luultavaa, että kun mahdollinen TV-sarja aikanaan tulee ulos, Aarnio-tapauksen oikeuskäsittely on edelleen kesken jossian oikeusasteessa.

Kuka Aarnion rooliin?

Sarjaan ei toistaiseksi ole tehty näyttelijäkiinnityksiä, ei ainakaan päärooliin. Suomalaisissa rikossarjoissa on aiemmin nähty miesnäyttelijöistä muun muassa Samuli Edelmann,  Antti Reini,  Juha Kukkonen ja Juha Veijonen.

Vares-elokuvista tuttu Reini on esiintynyt myös ruotsalaisissa Beck-leffoissa ja Edelmann muistetaan kotimaisten roolisuoritusten lisäksi Hollywood-elokuvasta Vaarallinen tehtävä 4, missä hän näytteli venäläistä konnaa.

Aarnio-TV-sarjan tuottaja ei halua ottaa millään tavalla kantaa mahdollisen pääroolin esittäjään.

Tällä viikolla tuli julki Jari Aarnion rikosepäilyihin liittyviä esitutkintapöytäkirjoja. Aarniota epäillään kaikkiaan 29 rikoksesta, kuten useista törkeistä huumerikoksista.

Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt.

Kuka olisi paras henkilö näyttelemään Jari Aarniota?

Kuka olisi paras henkilö näyttelemään Jari Aarniota?

 • Samuli Edelmann

  32.86% (300 kpl)

 • Antti Reini

  6.68% (61 kpl)

 • Juha Kukkonen

  16.10% (147 kpl)

 • Juha Veijonen

  23.88% (218 kpl)

 • Joku muu

  20.48% (187 kpl)


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot