Mainos
Mainos

Afganistanin lahjusjutun tuomiot pysyivät hovioikeudessa

Afganistanissa lahjuksia ottaneille kahdelle sotilasvirkamiehelle on langennut myös hovioikeudessa ehdotonta vankeutta. Helsingin hovioikeus katsoi tänään, ettei käräjäoikeuden tuomiota ole tältä osin syytä muuttaa.

Suomalaisissa kriisinhallintajoukoissa Afganistanissa palvellut kaksikko tuomittiin viime kesänä Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä lahjuksen ottamisesta. Tulkkina toiminut mies sai puolitoista vuotta ja projekti-insinööri vuoden ja kolme kuukautta vankeutta.

Tuomion mukaan miehet pyysivät ja ottivat yhteensä kymmenientuhansien dollareiden lahjukset rakennusprojektien yhteydessä vuosina 2004-2006.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa miehille kovempia tuomioita. Tulkki ja projekti-insinööri katsoivat, että rangaistuksia tulisi alentaa.

Syyttäjä vaati myös tulkin nimissä saksalaistilillä olevien yli 400 000 euron menettämistä valtiolle. Hovioikeus ei löytänyt näyttöä, että varat olisivat peräisin rikollisesta toiminnasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme