Mainos
Mainos

Ahvenanmaan ampumatapaus: Poliisia kohti ammuttiin kymmeniä kertoja ilmakiväärillä

Ahvenanmaan Eckerössä poliisia kohti on ammuttu ilmakiväärillä kymmeniä kertoja piiritystilanteessa iltapäivällä.

Epäilty mies oli linnoittautunut kotiinsa, ja poliisi otti hänet kiinni illalla. Poliisin mukaan kukaan ei haavoittunut tilanteessa.  

Ampuma-ase oli voimakas ilmakivääri, kertoo komisario Henrik Hagelberg Ahvenanmaan poliisista.  

Poliisipartio sai tehtävän iltapäivällä kello kolmen aikaan. Kohteena oli omakotitalo Eckerössä Ahvenanmaan länsiosassa.  

-Perillä mies nosti aseen kohti poliisia, Hagelberg kertoi.  

Mies ampui kaikkiaan kolmisenkymmentä laukausta. Aseen voimakkuudesta kertoo jotain se, että noin 30 metrin päässä olleen poliisiauton ikkuna rikkoutui.  

Tämän jälkeen poliisi perääntyi ja kutsui vahvistuksia. Lisäksi poliisi lähetti lehdistötiedotteen, jossa yleisöä kehotettiin pysyttelemään poissa tapahtuma-alueelta.  
Poliisin mukaan virkavalta ei ampunut koko aikana laukaustakaan.   

Tilanne laukesi keskustelujen jälkeen  

Tilanne laukesi poliisin ja miehen keskustelujen jälkeen alkuillasta noin kello 19.30.  
Hagelberg ei ole kertonut yksityiskohtia miehen kiinniottotilanteesta. Tiedossa ei siis ole, tuliko epäilty ulos talosta, vai menikö poliisi sinne sisälle.  

Tapauksesta on aloitettu esitutkinta, ja poliisi selvittää asiaa. Poliisin suojissa olevan miehen epäillään käyttäneen ja uhanneen aseella poliisia. Tutkimusten takia tapahtumapaikka on eristetty.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme