Mainos
Mainos

Ahvenanmaan arvokuljetusryöstön syytteet kaatuivat

Ruotsalaismiehelle vaaditiin tuomiota törkeästä ryöstöstä tai avunannosta siihen. Käräjäoikeuden mukaannäyttö ei kuitenkaan riittänyt syyllisyyden toteamiseen.

Tukholman käräjäoikeus on hylännyt syytteet Ahvenanmaan arvokuljetusryöstöjutussa. 35-vuotias ruotsalaismies oli syytettynä viime elokuisesta rahakuljetusauton ryöstöstä.

Oikeus ei löytänyt näyttöä miehen syyllisyydestä. Käräjäoikeus totesi päätöksestään huolimatta, että mies on luultavasti syyllinen, mutta näyttö ei riitä.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään viiden vuoden tuomiota törkeästä ryöstöstä tai avunnannosta törkeään ryöstöön. Mies on koko ajan kiistänyt syyllisyytensä.

Juttua käsiteltiin Tukholmassa oikeusavustajan vaatimuksesta. Ruotsin laki mahdollistaa jutun siirron, jos syytetty on Ruotsin kansalainen.

Naamioituneet ryöstäjät iskivät viime elokuussa Maarianhaminassa Ålandsbankenin tallissa olleeseen arvokuljetusautoon. Ryöstäjät saivat saalikseen 15 miljoonaa kruunua eli noin 1,6 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme