Mainos
Mainos

Äidin surma-aikeita ei voinut aavistaa - "se oli aivan tavallinen lauantai"

Isä ei aavistanut lainkaan, että kuopiolaisäiti suunnitteli parin lasten surmaamista. Hän kertoo asiasta poliisin esitutkinnassa.

– Erikseen haluan tuoda esille sen, että kyseinen lauantaipäivä oli aivan normaali arkipäivä, kuten olimme toimineet jo vuosia. Mistään ei ollut nähtävissä merkkejä siitä, että vaimoni olisi suunnitellut tekevänsä jotakin minun poissa ollessani, isä sanoi kuulustelussa.

Äiti ehdotti itse isälle, että tämä lähtisi marraskuisena lauantaina jääkiekko-otteluun. Hän oli etukäteen suunnitellut surmaavansa parin 2,5-vuotiaan ja 6-viikkoisen lapsen.

Isä toimi lasten pääasiallisena hoitajana, mutta äiti oli vakuuttanut jaksavansa hoitaa lapsia ottelun ajan.

– Vaimoni oli jo tottunut jonkin verran olemaan lasten kanssa minun käydessä ulkona hoitamassa asioita. Hän osasi ja pystyi hoitamaan lapsia minun poissa ollessani, isä kertoi kuulustelussa.

Normaalia lapsiperhearkea

Keskustelu jääkiekko-otteluun menemisestä alkoi jo perjantaina.

– Vaimoni ehdotti, että menisin seuraavana päivänä Kalpan peliin vähän tuulettumaan. Jonkin aikaa pähkäilin asiaa, enkä ollut kovin innostunut asiasta. Minulle oli tärkeätä viettää aikaa lasteni kanssa.

Isä päätti lopulta, että lähtee peliin.

Lauantaina perhe teki normaaleja arkiaskareita: katseli television aamuohjelmia, söi aamupalaa, kävi perhemarketissa ruokaostoksilla ja osti ruokaa mukaan hampurilaisravintolasta.

Ennen peliä isä laittoi perheelle iltaruoan valmiiksi ja keitti tuttipullot vauvalle valmiiksi. Sen jälkeen isän kaveri kertoi tulevansa hakemaan tätä pian.

Isä hyvästeli perheensä ja varmisti vaimoltaan, että tämä jaksaa olla illan lasten kanssa. Hän kehotti soittamaan, jos äiti haluaisi isän tulevan kotiin kesken pelin.

Isä katsoi peliä jäähallissa, kun äiti soitti kello 18.08 ja kertoi hukuttaneensa perheen molemmat lapset. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme