Mainos
Mainos

Aiempi lähentely ei oikeuta raiskaukseen – KKO alensi alastonta miestä puukottaneen naisen tuomiota

Korkein oikeus on alentanut tuomiota jutussa, jossa nainen iski veitsellä rintaan alastonta miestä sängyssä. Naisen mukaan mies yritti raiskata hänet.

KKO tuomitsi naisen viideksi vuodeksi vankeuteen ja katsoi käräjäoikeuden tavoin, että kyseessä oli hätävarjelun liioitteluna tehty tappo.

Hovioikeus oli tuominnut naisen taposta yhdeksän vuoden vankeuteen. Hovin mukaan lähentely ei voinut tulla yllätyksenä.

Nainen kertoi, että mies oli aiemmin ahdistellut häntä kielloista huolimatta. Nainen oli silti jäänyt miehen asunnolle nukkumaan.

Puolustuksen mukaan hovituomiosta sai kuvan, että naisen saa raiskata, jos tätä on jo lähennelty. KKO:n mukaan naisella oli oikeus puolustautua uudelta ahdistelulta.

KKO katsoi silti, ettei naisella ollut oikeutta väkivaltaan, joka todennäköisesti johtaisi kuolemaan.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot