Mainos
Mainos

Aikuiskoulutuskeskus Adultalle syyte törkeästä avustuspetoksesta

Sisä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteen Aikuiskoulutuskeskus Adulta Oy:tä vastaan.

Adulta Oy:tä syytetään törkeästä avustuspetoksesta.

Kihlakunnansyyttäjä epäilee, että Adulta Oy:n johtoon tai oppisopimuskoulutuksen järjestämiseen liittyneet henkilöt olisivat vuosien 2006‒2009 aikana hakeneet väärin perustein opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta.

Rahoitusta on haettu muun muassa liiketalouden ja logistiikan perustutkintojen näyttöperusteisten tutkintojen koulutukseen. Koulutusryhmiin osallistuneilla opiskelijoilla ei ole kuitenkaan ollut edellytyksiä suorittaa kyseisiä ammatillisia perustutkintoja. Samalla opetus- ja kulttuuriministeriöltä on salattu, ettei opiskelijoiden oppisopimusopiskeluedellytyksiä ole selvitetty julkisen rahoituksen saannin kannalta.

Syyttäjä vaatii rangaistusta kaikkiaan 21 henkilölle. Lisäksi yhteisösakkovaatimus on esitetty yhteensä 11 alihankintayhtiölle. Kaikki syytetyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä mihinkään rikoksiin.

Haastehakemus on jätetty Tuusulan käräjäoikeuteen.

Järvenpäässä toiminut Aikuiskoulutuskeskus Adulta Oy asetettiin konkurssiin vuonna 2010.   

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot