Mainos
Mainos

Äiti surmasi lapsensa – mitä selviää mielentilatutkimuksesta?

Pohjois-Savon käräjäoikeus käsittelee tänään kahden lapsensa murhasta syytetyn kuopiolaisäidin mielentilatutkimuksen tuloksia.

Nainen oli mielentilatutkimuksessa omasta pyynnöstään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan lastensa murhista syytetty kuopiolaisäiti on ollut tekojen aikana syyntakeeton.

Savon Sanomat kertoi jo lauantaina, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan nainen on ollut tekojen aikana syyntakeeton ja nainen on mielenterveyslain mukaisen tahdosta riippumaton hoidon tarpeessa.

THL:n lausunto ei kuitenkaan sido tuomioistuinta. Lehden mukaan lausunto perustuu mielentilatutkimukseen, joka on tehty Vanhan Vaasan sairaalassa.

Aiemmassa välituomiossaan käräjäoikeus totesi naisen syylliseksi henkirikoksiin. Nainen on kiistänyt murhasyytteet ja katsonut syyllistyneensä surmaan, lapsensurmaan tai tappoon.

Syyttäjä piti tekoja törkeinä, koska ne kohdistuivat kahteen puolustuskyvyttömään pikkulapseen. Hän vaati naista tuomittavaksi elinkautiseen vankeuteen. Myös isä yhtyi rangaistusvaatimukseen.

Syytteen mukaan 40-vuotias nainen suunnitteli tekojaan parin viikon ajan. Poliisitutkinnan mukaan äiti ehdotti miehelleen menoa jääkiekko-otteluun niin, että tämä olisi poissa kotoa henkirikosten aikaan. Isä kertoi kuulusteluissa, että viime marraskuinen lauantai oli ollut aivan normaali päivä. Mistään ei ollut nähtävissä merkkejä äidin suunnitelmista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme