Mainos
Mainos

Ajo- ja lepoaikoja rikotaan yhä useammin raskaassa liikenteessä

Raskaassa liikenteessä rikotaan yhä useammin EU-lainsäädännön edellyttämiä ajo- ja lepoaikoja, ilmenee Poliisihallituksen tehoratsiasta.

Poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa. Valvonnassa tarkastettiin yhteensä liki parituhatta raskasta ajoneuvoa, joista valtaosa oli kotimaisia.

Ajo- ja lepoaikojen rikkeitä todettiin yhteensä liki 300. Selkeitä rikkeitä havaittiin joka viidennellä kuljettajalla.

–  Tauotuksia ei noudateta, ja viikkolevot jäävät pitämättä. Silloin kun poliisi antaa sanktion, siellä ei puhuta mistään minuuttiylityksistä, vaan ne ovat ihan reiluja ylityksiä, sanoo poliisitarkastaja Kari Onninen.

Valvontaa kohdennettiin myös ajoneuvojen kuntoon ja kuormien varmistamiseen. Tehovalvonnalla pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta sekä torjumaan harmaata taloutta ja kuljetusrikollisuutta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot