Mainos
Mainos

ÄKS: Nettikeskustelu uskonnosta johti 16-vuotiaan tytön hyväksikäyttöön

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 30-vuotiaan muuramelaismiehen maksamaan sakkoja sekä korvauskuluja aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Äänekosken kaupunkisanomien mukaan tapaus sai alkunsa kesällä 2012 Äänekoskella asuneen miehen ja 16-vuotiaan tytön välisestä nettikeskustelusta, jossa puheenaiheena oli muun muassa uskonto.

Keskustelun yhteydessä mies houkutteli tyttöä tulemaan kotiinsa. Aluksi tyttö ei suostunut tapaamiseen, mutta useiden pyyntöjen jälkeen hän meni miehen luokse.

Asunnossa mies sai tytön hieromaan miehen hartioita, jonka jälkeen mies hieroi tytön hartioita. Viaton hieronta muuttui yllättäen, kun mies alkoi suudella tyttöä ja kosketella hänen rintojaan.

Tyttö yritti estää miehen toimintaa, mutta mies kaatoi hänet selälleen sohvalle ja jatkoi suutelua. Samalla hän kosketteli tyttöä muun muassa jalkovälistä.

Mies lopetti vasta, kun tyttö sai kammettua itsensä irti.

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi jutussa tuomion reilut neljä vuotta tapahtuneen jälkeen ja tuomitsi miehen 60 päiväsakkoon seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Miehen mukaan suuteleminen ei tapahtunut vastoin tytön tahtoa eikä hän ollut kaatanut tai kosketellut tyttöä.

Oikeus katsoi, että 16-vuotiaan kyky päättää itsenäisesti seksuaalisesta käyttäytymisestään oli olennaisesti heikompi kuin häntä vanhemmalla miehellä.

Tuomittu joutuu maksamaan sakkoja 360 euroa, sekä uhrille korvausta traumaperäisestä stressihäiriöstä ja kärsimyksestä 2 300 euroa. Lisäksi hänelle lankeaa maksettavaksi oikeudenkäyntikuluja ja todistelukustannuksia noin 2 500 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme