Mainos
Mainos

Akvaario, tukkipuita ja auton renkaita autotiellä – poliisi nappasi vuosia piinanneet ilkivallantekijät

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kaksi 28-vuotaista kiteeläismiestä todennäköisin syin epäiltynä useista Kiteen alueella sattuneista liikennetuhotöistä.

Vangitun kaksikon epäillään levittäneen vuoden 2014 tammikuusta lähtien kymmeniä kertoja erinäisiä esteitä autotielle Kiteen Puhoksen alueella.

Poliisi otti miehen kiinni myöhään illalla viime sunnuntaina, ja miehet ovat olleet kiinniotettuina ja pidätettynä siitä lähtien. Kiinniotto tehtiin poliisin omissa tutkimuksissa ilmi tulleiden seikkojen sekä vihjetietojen perusteella. Tutkinnassa on suoritettu tähän mennessä kuulusteluja, kotietsintöjä ja teknistä tutkintaa.

Poliisi kiittää ihmisiä useista eri vihjeistä ja yhteydenotoista tutkinnan aikana. Tapauksen ratkaisemiseen johtavista tiedoista oli luvattu kuun alussa vihjepalkkio.

Kymmeniä rikosilmoituksia romusta

Tekijät ovat poliisin mukaan aiheuttaneet suurta vaaraa tielläliikkujille asettamalla tielle erilaisia esineitä. Ensimmäiset teot on ilmoitettu poliisille tammikuussa 2014 ja maaliskuun alkuun mennessä tekoja oli ilmoitettu yhteensä 35 kappaletta. Näistä 11 tapauksessa ajoneuvo oli törmännyt esteeseen.

Tapaukset eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja, mutta tielle laitetuista esteistä on aiheutunut useita vaaratilanteita sekä ajoneuvojen rikkoutumisia.

Esteitä on asetettu pääasiassa Valtatie 6:lle Tolosenmäen ja Kesälahden välille sekä Kehätie 71:lle Puhoksen ja Villalan välille. Tielle on jätetty muun muassa auton akkuja, renkaita, televisio ja jopa akvaario. Järeimmät tielle jätetyt esteet olivat tukkipuita. 

Poliisi etsii romunlevittäjien uhreja

Poliisi pyytää yhteydenottoa sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat muutaman viimeisen vuoden aikana mahdollisesti havainneet Puhoksen alueella tiellä olevia romuja ja jopa mahdollisesti törmänneet niihin, mutta eivät ole siitä aikaisemmin ilmoittaneet poliisille.

Poliisi on kiinnostunut myös Puhoksen alueella tapahtuneista vahingonteoista, joista ei ole tehty ilmoitusta poliisille. Tiedot pyydetään ilmoittamaan puhelinnumeroon 050 4086 252 (arkisin klo 8-16) tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme