Mainos
Mainos

AL: Lakimuutos tuo 10 000 uutta vuosittaista rikosilmoitusta

Lievien pahoinpitelyiden muuttuminen virallisen syytteen alaisiksi lisää rikosilmoitusten määrää merkittävästi, kirjoittaa Aamulehti.

Lainmuutoksen valmistelussa on arvioitu, että koko maassa rikosilmoitusten määrä kasvaisi 10 000 ilmoituksella vuodessa.

Kasvu johtuu siitä, että vuoden alusta lähtien esitutkinnan käynnistäminen ja tekijän saattaminen vastuuseen eivät ole enää riippuvaista uhrin tahdosta.

Aamulehden haastatteleman Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtajan Petra Kjällmanin mukaan uusi laki mahdollistaa esimerkiksi toistuvaan väkivaltaan puuttumisen aiempaa tehokkaammin. Aiemmin väkivallan uhri on voinut jättää rikosilmoituksen tekemättä tai vetää tehdyn ilmoituksen pois, jolloin asiasta ei jää viranomaisille merkintää.

- Nyt jää näkyviin, jos väkivalta on toistuvaa. Toistuvaa väkivaltaahan ei saa viedä esimerkiksi sovitteluun, Kjällman sanoo Aamulehdessä.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme