Mainos
Mainos

AL: Mies hyväksikäytti vuosia puolisonsa kehitysvammaista tytärtä

Kehitysvammaisen lapsen raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty 59-vuotias pirkanmaalaismies on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa tänään neljän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen.

Mies oli kymmeniä kertoja sukupuoliyhteydessä avovaimonsa kehitysvammaisen tyttären kanssa vuosina 2009–2011. Ensimmäisellä kerralla mies käytti väkivaltaa, joten oikeus katsoi sen raiskaukseksi.

Uhri oli rikosten tapahtuma-aikaan 13–15-vuotias, mutta oikeuden mukaan hän oli kehityshäiriön vuoksi alle kymmenvuotiaan kehitystasolla. Rikokset sisälsivät sukupuoliyhteyden lisäksi myös muita seksuaalisia tekoja.

Oikeus otti tuomiossaan huomioon sen, että rikokset olivat tapahtuneet tytön omassa kodissa ja niiden tekijänä hänen äitinsä avopuoliso.

Mies määrättiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta 6 500 euroa. Hänet määrättiin myös maksamaan loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 22 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja noin 4 800 euroa.

(MTV3)

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot