Mainos
Mainos

AL: Suomessa yli sata seniorivankia – näin iäkäs on vanhin vanki

Suomen vankiloissa istuu tällä hetkellä kymmenen vankia, jotka ovat täyttäneet 70 vuotta. Asiasta uutisoineen Aamulehden mukaan Suomen vanhin vanki on 78-vuotias.

Rikosseuraamuslaitoksen tilastojen mukaan Suomessa on 109 60 vuotta täyttänyttä vankia. Toukokuun tilaston mukaan Suomen vanhin vanki oli 78-vuotias. 76-vuotiaita vankeja oli kaksi.

Aamulehden jutun mukaan mikään rikostyyppi ei ole iäkkäille ominainen. Heitä on tuomittu niin henki- ja seksuaalirikoksista kuin omaisuus-, liikenne- ja huumausainerikoksistakin.

Korkea ikä ei ole tuomion lievennysperuste, mutta vankiloissa se huomioidaan.

– Epävirallisesti puhutaan köpöosastoista, joissa on esimerkiksi iäkkäitä ja invalideja. Näissä osastoissa meno on rauhallisempaa, kertoo Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot