Mainos
Mainos

AL: Valelakimiehen epäillään huijanneen kymmeniä yrittäjiä

Lakimiehenä esiintyneen miehen epäillään huijanneen eri puolilla Suomea toimivilta yrityksiltä yhteensä 500 000 euroa, kirjoittaa Aamulehti.

Poliisi epäilee, että valelakimiehen uhreiksi on joutunut viisikymmentä osakeyhtiötä. Aamulehden mukaan pirkanmaalainen mies on esiintynyt lakimiehenä, vaikka hänellä ei ole alan korkeakoulututkintoa.

Epäilty on ottanut yhteyttä talousvaikeuksissa oleviin yrityksiin. Hän on esittäytynyt lakiasiaintoimiston edustajaksi, tarjoutunut ostamaan yrityksen nimellisellä summalla ja luvannut samalla ottaa yrityksen vastuut ja velat hoidettavakseen. Vastikkeeksi hän on pyytänyt yrittäjältä 10-15 prosentin summaa velkojen määrästä.

Epäilty on perustellut yrittäjille velkaisen yhtiön ostoa yritysfuusiolla ja tasekaupalla. Velkainen yritys fuusioitaisiin kannattavaan yritykseen vähentämään veronmaksuvelvoitetta. Poliisin mukaan fuusioita ei ole tehty, eikä vähennysoikeuden hyödyntäminen ole tällaisessa tapauksessa lain mukaan edes mahdollista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme