Mainos
Mainos

Älä jätä autoa yksin tyhjäkäynnille – varkaat iskivät kahdesti Järvenpään pakkasessa

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa Facebookissa pakkaskeleihin erikoistuneista autovarkaista.

– Tällä tavalla tänä aamuna jo kaksi järvenpääläistä on päässyt eroon kulkuvälineestään. Toisen onneksi poliisi löysi jo, toista haetaan, I-Uudenmaan poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisin varoitus sisältää myös vinkin vakuutusyhtiön varalta: autonsa pihaan tai parkkiin tyhjäkäynnille jättänyt ja sen varkaan kynsiin menettänyt asiakas ei saa poliisin mukaan vakuutusyhtiöltä lainkaan korvauksia, jos autolle sattuu vaurioita.

Poliisilta löytyy hitunen ymmärrystäkin pakkasen kourissa kärvisteleville autoilijoille – varoituksen kera.

– Työmatka on ikävä taittaa kylmässä autossa, joten se on mukava lämmittää laittamalla käyntiin. Siellä se sitten itsekseen hurisee ja lämpenee. Odotellessa voi käydä sisällä vaikka keittämässä aamukahvit tai suorittamassa joku muu kiireinen askar. Tämä antaa rikollisella mielellä liikkeellä olevalle hyvän tilaisuuden ottaa käyttöönsä valmiiksi käynnistetty ja parhaassa tapauksessa hiukan lämmennytkin auto.

Asiasta kertoi myös Ilta-Sanomat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme