Mainos
Mainos

Alaikäinen poika ryöstettiin väkivallan uhalla Helsingissä – Poliisi: Tapaus on loppuunkäsitelty, ei etene syyttäjälle

Alaikäinen poika ryöstettiin väkivallan uhalla Helsingin päärautatieasemalla joulukuussa. Päiväsaikaan tapahtunut ryöstö ei etene syyttäjälle, sillä teosta epäilty on 13-vuotias, poliisi kertoo.

Ryöstön kohteeksi joutunut vuonna 2001 syntynyt poika oli ollut matkalla junalaiturille, kun toinen, tuntemattomksi tuolloin jäänyt nuori oli tullut vaatimaan tältä rahaa. Tekijä oli uhkaillut poikaa väkivallalla, ja saanut lopulta saaliikseen muutaman kolikon ja setelin. Välikohtaus sattui 10. joulukuuta.

Helsingin poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että epäillyn tekijän henkilöllisyys on saatu selville.

Kyseessä on 13-vuotias poika, joten tapauksen tutkinta on lopetettu, eikä asia etene syyttäjälle. Suomessa rikosoikeudelliseen vastuuseen voi joutua vasta 15-vuotiaana.

Vahingonkorvausvastuu sen sijaan ulottuu myös alaikäisiin. Poliisista kerrotaan, että tässä tapauksessa uhri on jo saanut hyvityksen menettämistään rahoista.

– Juttu on siinä mielessä poikkeuksellinen, että epäilty on jo suorittanut korvauksen anastetusta rahasta, rikoskomisario Mikko Halme kommentoi poliisin tiedotteessa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme